🥣糖水雄🦸‍♀️創新中式糖水🥮今次介紹嘅係糖水雄 🦸‍♀️我都係睇左mil milk 先知道有呢間舖頭,咁啱佢開左一團黎左我地果區😜雖然拎果日有啲雨,但都冇阻我地食甜品嘅心😂佢有唔少新奇料理😗今次就試左幾款糖水,但我覺得佢嘅特色小食會特別啲以下係特我最喜歡嘅頭3名,其他排名不分先後🤔.🥇熱浪燒賣好好食 隔左好耐仲好脆😜啱啱好 有蜜糖舖低仲好脆🍯甜甜辣辣咁 好正😋.🥈白果腐竹沙冰送到黎仲好凍 ❄️有啲味融哂 好香腐竹味🥣幾好飲😌.🥉芋圓紫米露好多紫米😍多到每一啖都冇,整體食落唔會太甜👍🏻.🏅地瓜圓 清涼馬蹄沙 加紫薯圓(凍)只不過係普通芋圓😞果下有啲失望 但係第一次食馬蹄沙😳又唔錯咁🤔幾多馬蹄 好清甜😚.🏅芋圓白果腐竹薏米 (凍)白果會有啲苦,但都有唔少,唔錯😝用黎解辣一流🌶.🏅綠豆沙 好足料 煲得好綿 😆.🏅朱古力燒賣冇咩特別,一啲都唔脆同,燒賣朱古力唔太啱,有一陣油味浸出黎🥠
🥣糖水雄🦸‍♀️創新中式糖水🥮
以下係特我最喜歡嘅頭3名,其他排名不分先後🤔
🥇熱浪燒賣

🥈白果腐竹沙冰

送到黎仲好凍 ❄️有啲味融哂 好香腐竹味🥣幾好飲😌
🥉芋圓紫米露

好多紫米😍多到每一啖都冇,整體食落唔會太甜👍🏻
🏅地瓜圓 清涼馬蹄沙 加紫薯圓(凍)

🏅芋圓白果腐竹薏米 (凍)

白果會有啲苦,但都有唔少,唔錯😝用黎解辣一流🌶
🏅綠豆沙

好足料 煲得好綿 😆