2024-07-22 1450 views
民豐嘅糯米糍一直都喺荃灣深入民心,初期賣$6一隻,大大隻,超多餡料。後期加咗價$7 ,但都仲係好抵食。見佢出咗開心果味之後,簡直係黐晒線,日日都勁長龍排隊。今日喺荃灣食完飯,夜晚8點半,諗住去碰吓運氣,睇吓夜晚會唔會小人d 。點知夜晚都仲有10幾廿個人排隊,但難得去到就梗係要排吓啦。好彩夜晚冇咁熱,冇日頭排得咁辛苦。 等咗差唔多20分鐘,終於買到😆粒粒都又大隻又飽滿嘅糯米糍。返到屋企急不及特拎黎食,做宵夜。開心果味 & 榛子味糯米皮煙靭,唔會好厚,餡料飽滿,唔會太甜。有淡淡開心果味。,同埋都會見到啲開心果粒。榛子味反而甜少少,令我諗起食金莎既味道。總括而言,民峰嘅糯米糍真係好好好好食。不過如果要排咁耐隊,真係令人好卻步。希望熱潮可以快啲消散。🥹

等咗差唔多20分鐘,終於買到😆

開心果味 & 榛子味
榛子味反而甜少少,令我諗起食金莎既味道。

Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)