2012-12-05
同朋友諗住去中環食飯飲嘢,友人揀咗係呢間到食晚飯,店內氣氛幾好,不過枱與枱之間隔得好近,隔離枱講咩我地都聽到,所以我都好驚隔離聽到晒我地啲對話,佢地啲嘢都幾大份,兩個人叫三樣嘢都食唔晒,平時係其他食肆叫四樣都可以掃清光。仲有我地飲氣水,可以免費添飲,不過可惜係百事。牛肉嘅沙律,牛肉細細粒,八成熟到,唔會「un」,剛剛好,好好食,有啲芝士薄片同芝士粉,麵包粒好脆,生菜都幾新鮮,不過無咩汁,減肥嘅人就啱晒。大蝦意粉,有兩片蒜茸麵包伴碟,有幾隻大蝦,啲肉幾爽,扁身意粉,唔會過「林」,硬度適中,算係茄汁底掛,係橙紅色汁,不過唔係好有茄味,仲有啲橄欖等等,食落唔會好油膩。燒豬肋骨配薯條,有一兜BBQ醬同一兜酸菜,豬肋骨好「林」,唔使好出力切就可以骨肉分離,好入味,BBQ醬濃味得黎又甜甜地,唔會太單調,薯條係粗身炸嘅,外脆內軟,有薯仔味。好多人都係邊飲酒邊食小食,小食拼盤大大份,好吸引,不過人手好似唔夠,成日都見唔到侍應,每次需要叫人嘅時候都要等幾耐下。不過食物質素方面算係整體都好好。值得再去。