成日都見到好多煤體介紹古早味蛋糕,每次睇完就有慾望好想食,每次想食就一定要搭車出去先買到,今日終於俾我發現紅磡區終於都有賣古早味蛋糕一口氣買左2款黎試朱古力味 ($85)~似係用左60%~70%濃度既朱古力,唔會死甜~蛋糕非常鬆軟,用上大量朱古力豆舖面,蛋糕內層亦夾雜唔少,做到流心效果! 岩岩遇上出爐時間,拎上手仲係熱辣辣!芝士肉鬆味 ($90)~好多古早味蛋糕都分別有芝士味/肉鬆味,今次係【阿里山】就可以滿足貪心既我,芝士肉鬆mix埋一齊,2隻味道非常之夾,咸香味濃,值得一試再試!2隻味道,1甜1咸我都好滿意~我諗要試齊咁多隻味真係好睇緣份! 最好既口感都係即日食,萬一食唔晒,都可以冷藏3日,記住要叮飯熱食先可以重溫流心效果~

一口氣買左2款黎試

芝士肉鬆古早味蛋糕
巧克力古早味蛋糕
2020-07-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
芝士肉鬆古早味蛋糕
巧克力古早味蛋糕