2023-03-12 310 views
 Bagel控最近見到一間紅磡既bagel店,即刻諗住去試🤤見到佢地啲餡料有好多款搭配,仲有好多款bagel同埋cream cheese可以自己mix and match~不過如果要食既話記得早少少去,當日一點幾去到已經有幾款bagel賣曬,再遲啲已經冇乜款可以揀。1⃣️滑蛋叉燒三文治($68) 呢款bagel感覺既特別,crossover港式口味🤩食落甜甜地,有啲bbq醬同沙律醬,滑蛋都幾滑加埋叉燒、洋蔥絲、蕃茄,味道啖啖都好豐富~Bagel揀左酸種混合bagel,係我最愛既Everything Sourdough Bagel😋Bagel食落面頭脆脆地,最鍾意係面頭既罌粟籽,食落更加香脆~  2⃣️麻糬忌廉芝士三文治($48) 麻糬揀左原味麻糬,食落有糯米香,而且好煙韌仲拉到絲~呢款既bagel揀左紫薯小紅莓Bagel。質感比起Everything Bagel更加煙韌,而入面既cream cheese都有好多可以揀,我地就揀左開心果cream cheese,出面比較少見😍cream cheese 好滑,甜甜地好好味~
1⃣️滑蛋叉燒三文治($68)
滑蛋叉燒三文治
 2⃣️麻糬忌廉芝士三文治($48)
麻糬忌廉芝士三文治
滑蛋叉燒三文治