2019-09-26 99 views
從來唔寫食評嘅我,今日下午3點同朋友打算去黃埔花園附近搵嘢食,但經過呢間私房牛肉麵比個姐姐叫停,佢話新開張話味道獨一無二叫我地試吓仲話有學生證可以打九折,見個姐姐咁熱情就入去試吓啦,入到鋪內已經聞到好香嘅味道,我叫咗個三寶台灣麵加杯凍檸茶$68,我朋友叫咗個午市鰻魚拉麵套餐,條鰻魚真係成條上😱 上面仲灑左勁多木魚,仲有前菜三款,中華沙律,螺肉,拍青瓜包杯熱奶茶$65,個拍青瓜我同朋友都覺得超爽脆味道都幾特別,上台時候個賣相超靚,我地就知冇入錯舖頭,我朋友仲勁影相,準備要食時另外一個姐姐好有禮貌咁同我講解佢地個湯底,原來佢地用左韓國黑蒜要先將湯同黑蒜攪勻先飲啖湯,果然味道真係同外面食嘅牛肉麵好與眾不同,勁香,我叫嘅三寶台灣麵有金錢肚,牛肋條,滷肥腸,份量超大,個姐姐聽到我問係唔係牛腩?佢即刻同我解釋佢話佢哋係用牛肋條,我都係第一次食牛肋條果然同牛腩有好大分別,入口好軟好嫩滑無出邊啲牛腩咁鞋口,我同朋友連個湯都飲晒,最後個姐姐介紹佢地個招牌甜品:玫瑰冰粉新張試食價$12蚊,有好香嘅玫瑰花味上面仲有d水果,埋單$145,呢間私房牛肉麵係我暫時食過最好味嘅一間牛肉麵店,真心話味道有驚喜價錢好平民化,可能紅磡區食嘢一般都比較平嘅關係啦,環境幾舒服連枱面都比一般出邊啲粉麵舖大好多,好用心超有水準嘅一間麵館,會繼續支持,希望下次來繼續保持水準💪