2024-08-08
紅磡隱世日本料理🏮 經過紅磡喺仁孚車行附近 發現一間日本料理小店 裝修簡約舒適 有吧枱同卡位 店內掛滿旗仔 好有日本feel 🥰 據店員介紹 佢哋嘅食材都係新鮮日本空運到港 確保新鮮👍😍 今日全部揀自己鍾意食嘅嘢 獎勵一下自己 😋😋 ✨蟹籽沙律$58 首先食個開胃嘅沙律 清清味蕾 青瓜絲蟹柳配蟹籽 完美嘅組合😋 自選壽司10件$248✨三文魚腩 火焰三文魚腩 ~ 新鮮肥美😋✨赤蝦 ~甘甜彈牙😎✨火焰左口魚邊 ~ 油脂飽滿😌✨帆立貝 ~ 軟腍鮮甜🥰✨吞拿魚腩 ~ 啖啖肉 超鮮味 我的最愛😉✨北海道馬糞海膽 ~ 鮮味爆棚 滿口回甘 無法抗拒😍✨火焰金線鯛 ~ 厚肉鮮美😋✨蟹肉蟹膏 ~ 滿滿蟹肉 滿滿幸福😍✨深海池魚 ~ 魚肉結實 魚油飽滿😄 ✨銀鱈魚$198西京燒銀鱈魚 煎到超香 肉可以一絲絲拆開 好少骨 超多魚油 皮都非常香脆 好正😋😎 整體嚟講 食材新鮮 用心製作 店員有禮 係有heart嘅小店 下次一定要encore 👍👍 吉祥日本料理 (紅磡)紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9A號舖
紅磡隱世日本料理🏮
✨火焰金線鯛 ~ 厚肉鮮美😋
✨蟹肉蟹膏 ~ 滿滿蟹肉 滿滿幸福😍
✨深海池魚 ~ 魚肉結實 魚油飽滿😄
✨銀鱈魚$198
吉祥日本料理 (紅磡)
紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9A號舖