吉祥日本料理

KISSHO JAPANESE RESTAURANT
2024-09-06 195 views
今日去左一間日本餐廳,位於紅磡既吉祥日本料理,我哋叫咗啲食物包括三文魚子、北海道海膽、新鮮鱈魚、日本三文魚、北海道牡丹、拖羅、北海道蟹肉、油甘魚帶子、帆立貝同深海池魚嘅壽司。每樣嘢都好好味,食材新鮮,廚藝高超。味道濃郁,特別係三文魚子、北海道海膽同帆立貝,令人回味無窮。整體用餐體驗好棒,吉祥嘅服務同食物都好出色。佢哋嘅壽司係招牌菜,每一口都好香好滑。唔論係北海道蟹肉定係深海池魚,每一款都展現咗日本料理嘅精髓。總括嚟講,吉祥餐廳俾咗我哋一個好食嘅用餐體驗,我哋對呢度嘅食物同服務都好滿意。絕對係一個我哋會再去㗎地方,好推薦比所有鍾意日本菜嘅朋友。

2024-09-01 203 views
今日去到位於黃埔嘅吉祥日本料理,啲菜式又正宗又精緻,本身已經好多人食嘅吉祥日本料理,行過即刻去試一試。✨ 串燒拼盤 $178 🍢 間舖頭有好多串燒,我哋就揀咗六款,不過最推薦嘅係牛舌同埋白鱔另外仲有一個好特別嘅鴨舌出面比較少見,佢啲串燒烤得外焦內嫩,肉質多汁,搭配特製醬汁,每一口都充滿了油脂嘅香氣和豐富嘅口感,如果飲酒真係必點串燒。✨ 壽司拼盤 $278 🍣 壽司拼盤係可以自選12件 , 最推薦嘅係拖羅 , 海膽 , 銀雪魚同埋帶子,其銀雪魚壽司係最驚喜 , 有咬口嘅魚肉加上好香嘅魚油 , 一定要試 ! 另外個醋飯好好食 , 如果鍾意食壽司嘅人一定會好欣賞 ! ✨ 海膽炒飯 $198 🍚🦪 海膽炒飯上面鋪滿咗三文魚子仲有啲海膽成個飯勁香。佢啲炒飯粒粒分明,再加埋海膽醬拌埋一齊,再加埋脆口爆汁嘅三文魚子,完美融合,令人回味無窮。✨ 北海道生蠔 $78/1 🦪 北海道生蠔新鮮肥美,蠔肉飽滿多汁,入口鮮甜,搭配一個特製醬汁同埋檸檬汁,食落味道好鮮完全冇腥味,如果係生蠔愛好者一定要試一試佢嘅北海道生蠔。吉祥日本料理佢每一個菜式都係好精緻,展現了日本料理的精髓與細膩工藝,如果鍾意食日本料理嘅朋友

吉祥日本料理佢每一個菜式都係好精緻,展現了日本料理的精髓與細膩工藝,如果鍾意食日本料理嘅朋友真係唔可以錯過。無論係帶男女朋友嚟或者家庭聚餐都係一個好選擇。🍱✨

2024-08-27 161 views
👉 牛油果卷💰35😋😋😋😋.6/5 以新鮮的牛油果為主角,,牛油果的綿密口感和鮭魚的肉質相得益彰,讓人胃口大開。👉 野菜烏冬💰78😋😋😋😋.9/5 野菜烏冬以清爽的高湯為底,配以脆嫩的時蔬,烏冬麵條Q彈有勁。每一口都充滿蔬菜清香,湯汁鮮美醇厚,溫潤入喉,極具滋養。這道料理簡單而不失風味,是一道不錯的清爽配菜。👉 枝豆💰38😋😋😋😋.7/5 爽脆多汁的枝豆炙烤後沾上鹽粒,鹹香味十足,令人一口接一口停不下來。豆莢咬下有彈性,卻不會太硬,清新的風味令人回味。這樣簡單的處理方式,恰到好處地凸顯了枝豆本身的美味👉 芥辣八爪魚壽司💰12😋😋😋😋.7/5 這款芥辣八爪魚壽司結合了新鮮柔嫩的八爪魚和清爽的芥末,十分開胃。八爪魚肉質鮮嫩可口,芥末的辛香提升了整體風味,與飯米的清淡相得益彰。精緻的外觀和恰到好處的分量,讓人食欲大增。👉 火炙三文魚壽司💰14@😋😋😋😋.8/5 火炙三文魚壽司外層微焦,內裡鮮嫩多汁。三文魚的油脂感恰到好處,與炙烤后散發的香氣完美融合。飯粒粒粒分明,與三文魚肉質協調呼應。簡單的烹調手法恰如其分地凸顯了食材的本味。👉 刺身拼盤💰198😋😋😋😋.8/5 這份刺身拼盤包羅了鮮蝦、吞拿

👉 牛油果卷

💰14@

👉 刺身拼盤
💰198
😋😋😋😋.8/5
這份刺身拼盤包羅了鮮蝦、吞拿魚腩、三文魚、帶子以及拖羅等海鮮,色彩鮮艷,食材新鮮,刺身切工精緻。每一種海鮮都有其獨特的口感和風味,搭配醬油和芥末為整體增添了層次。這是一份極具視覺與味覺享受的拼盤佳餚。

回頭: yesyes,總的來說,這些菜品不僅在食材和烹飪技巧上下足功夫,還兼顧了風味和造型,為用餐者帶來愉悅的就餐體驗。
2024-08-26 300 views
今日又再嚟到吉祥,平日嘅餐廳比較靜,平時嚟到都係食魚生,壽司之類,今日想食下熱食,所以揀咗最嘅愛西京燒銀雪魚😜先嚟麵豉湯,田園沙律新鮮嘅車厘茄,配上生菜,再落胡麻醬,清新簡單又好食,菜仲好爽口。麵鼓湯好好飲,保存到味噌的味道及香氣。西京燒其實係醬料,主要用白味噌做成醃料。 銀鱈魚燒得表面金黃,又多汁,魚肉帶有淡淡白味噌的甘甜味,配白飯真係一流!加上餐廳用嘅米係日本產米,唔覺唔覺就會完成咗一大碗飯🍚最後配上一杯熱柚子蜜,成件事變得好幸福☺️

先嚟麵豉湯,田園沙律

麵鼓湯好好飲,保存到味噌的味道及香氣。

最後配上一杯熱柚子蜜,成件事變得好幸福☺️

2024-08-23
$200 (Lunch)
今日去黃埔探朋友,朋友話帶我食好嘢,跟佢去咗呢間日式餐廳 - 吉祥日本料理。餐廳裝修都幾靚,有吧位,一般坐位,重有私人房間,如果一班人去食,坐私家房都唔錯👍🏻吉祥日本料理有 串燒同日本料理食,我哋乜都叫啲,質素又唔錯,重幾好味㖭😊蟹籽沙律 - 蟹籽份量算多而且好新鮮,係作為前菜的好選擇🥗牛油果卷 - 牛油果好新鮮,配合壽司飯,非常之夾🥑大吞拿魚腩壽司 - 吞拿魚油脂分布極平均,外觀好靚,啖落去啲油脂充滿口腔,果種鮮甜味真係無得頂👍🏻三文魚腩壽司 - 三文魚腩勁厚切,好濃嘅三文魚味,好耐都無食過真係有三文魚味嘅三文魚啦😋北海道海胆壽司 - 鍾意食海胆嘅朋友,一定唔可以錯過,北海道海胆鮮味比較濃,有淡淡嘅海水味,入口即溶一樣,正👍🏻👍🏻串燒拼盤 - 燒雞翼保留到肉汁、雞軟骨香脆可口、燒青椒仔清甜多汁,配上日本啤酒,呢個套餐都好抵食🔥朋友果然無介紹錯,呢間可以再去幫襯👍🏻👍🏻

蟹籽沙律 - 蟹籽份量算多而且好新鮮,係作為前菜的好選擇🥗

牛油果卷 - 牛油果好新鮮,配合壽司飯,非常之夾🥑

朋友果然無介紹錯,呢間可以再去幫襯👍🏻👍🏻
2024-08-11
Type of Meal
Dinner
今次我哋去咗紅磡 <吉祥日本料理> 😋 ,位置就喺黃埔天地附近,一入到餐廳就已經可以見到吧檯位置兩位師傅喺度處理食材 , 餐廳用到日本空運刺身 😋😋, 所以無論係刺身定係壽司都相當有質素 , 餐廳算係酒居酒屋嘅形式 , 有刺身壽司刺身當 ,熟食料理,同埋估佢唔到咁好食嘅串燒🤩🤩 , 今次我哋試咗店員推薦嘅壽司同埋串燒拼盤 , 有驚喜呀🤩  !北海道生蠔 🦪🦪  兩隻 :$ 156生蠔size非常大隻 , 問咗師傅今日嘅生蠔係北海道生蠔 🦪🦪, 入口creamy可口 , 唔算好重嘅礦物味, 但係就非常creamy 🤤🤤, 配上日式酸汁 , 真係又開胃又滿足🤤🤤 !!特選壽司拼盤 🍣🍣(12件) $278壽司拼盤係可以自選12件 , 當中選擇都好多包括有拖羅 , 三文魚腩 , 海膽 , 三文魚子 , 銀雪魚 , 赤蝦同埋帶子都係必叫😍😍 ,其中拖羅同埋銀雪魚壽司嘅油脂感絕對係最重嘅 , 鍾意重魚油嘅朋友一定要試👍👍👍 ! 海膽同埋三文魚子就係鮮甜嘅代表🤤🤤 ~因為餐廳嘅刺身都非常新鮮 , 所以壽司都非常高質 😋, 其餘嘅三文魚腩帶子同埋赤蝦雖然其他嘅日本料理屋都會有 , 但

北海道生蠔 🦪🦪  兩隻 :$ 156

特選壽司拼盤 🍣🍣(12件) $278

壽司拼盤係可以自選12件 , 當中選擇都好多包括有拖羅 , 三文魚腩 , 海膽 , 三文魚子 , 銀雪魚 , 赤蝦同埋帶子都係必叫😍😍 ,其中拖羅同埋銀雪魚壽司嘅油脂感絕對係最重嘅 , 鍾意重魚油嘅朋友一定要試👍👍👍 ! 海膽同埋三文魚子就係鮮甜嘅代表🤤🤤 ~因為餐廳嘅刺身都非常新鮮 , 所以壽司都非常高質 😋, 其餘嘅三文魚腩帶子同埋赤蝦雖然其他嘅日本料理屋都會有 , 但係只要試過就知道呢間餐廳嘅刺身新鮮程度係唔一樣㗎 😋😋!

自選串燒拼盤🍡🍡 :$ 178

串燒都係可以自己揀嘅 , 串燒全部質素都好高 😘! 當中牛舌同埋白鱔一定要試👍👍 !牛舌肉質多汁,搭配特製醬汁,同埋師傅嘅串燒火喉都控制得好好  , 牛舌係燒到外面香脆然後中保留到肉汁 , 同埋嫩滑嘅肉質嘅🤤🤤  ~ 第二樣一定要點嘅就係白鱔 , 魚香微焦,十分香口!油香充滿整個口腔,肥美的白鱔串燒 🤤🤤🤤!!

海膽炒飯 🍱🍱:$ 198

最後我哋叫咗海膽炒飯, 係每日精選嘅菜式唔係日日有㗎 🤭🤭, 炒飯用上大量海膽醬 , 每一啖都好重海膽嘅鮮甜味 , 炒飯仲要炒個粒粒分明 😳😳, 飯上面嘅配料都一啲都唔簡單 , 用上大量嘅海膽同埋三文魚子🤗🤗 , 份量係多到每一啖都可以食到新鮮嘅海膽  😳😳, 配合三文魚子嘅口感同埋鮮甜  , 每一啖都非常奢華😍😍 !!

2024-08-22 233 views
自己一個人做完野食少少野,天氣熱就揀左食日本野!坐低就見到個串燒套餐,$98就可以揀啤酒一支或者無酒精飲品一杯,仲包括三款串燒,分別係雞翼、雞軟骨同青椒仔,串燒即叫即燒,熱辣辣好正,配上冰凍啤酒好爽呀!然後就叫個蟹籽沙律同埋壽司!好鍾意牛油果小卷,包住滿滿既牛油果好香!壽司叫左海膽、三文魚腩、大拖羅同芥辣八爪魚軍艦!海膽新鮮味甜,份量都幾多,大拖羅入口即化好滿足,三文魚腩夠肥美,整體壽司質素都幾高!
自己一個人做完野食少少野,天氣熱就揀左食日本野!

然後就叫個蟹籽沙律同埋壽司
好鍾意牛油果小卷,包住滿滿既牛油果好香!

2024-08-21 262 views
同朋友食生日飯,揀咗呢間喺黃埔嘅日本餐廳,搭地鐵嘅話都算方便嚟之前都有喺OpenRice睇吓佢哋嘅餐牌,有唔同價格嘅師傅發辦選擇,如果想自由度大一啲,又可以揀其他套餐,自行選擇唔同款嘅壽司。自選12件壽司,唔可以重複,真係考起我!因為每款款都好吸引,好驚錯過咗隱世嘅美食😆😆拖羅係超正,呢一件辣味吞拿魚都唔輸蝕,滿滿嘅吞拿魚肉,夠晒靚仔,咬落去口感一流,仲好鮮甜!最愛嘅油甘魚,好厚身!帆立貝亦非常大粒,甜入心!我仲揀咗一件魴「魚弗」,睇佢個名比較生面口,好似冇乜印象食過,所以揀咗😄😄口感幾特別喎,魚肉充滿彈性,好好咬口,自選壽司可以選擇熟悉同埋比較新奇嘅口味,呢一樣嘢抵讚👍🏻👍🏻另外我哋仲揀咗自選串燒又點可以少得雞皮同埋雞軟骨呢😈😈脆卜卜,超正

最愛嘅油甘魚,好厚身!

帆立貝亦非常大粒,甜入心!

另外我哋仲揀咗自選串燒
又點可以少得雞皮同埋雞軟骨呢😈😈
脆卜卜,超正
2024-08-21 150 views
約咗住喺黃埔嘅朋友食飯,佢帶我嚟呢間日本餐廳,話質素唔錯,幾抵食大約晚上七點嚟到,冇book枱嘅情況下,好彩仲有位。環境乾淨企理,氣氛幾舒適睇睇佢哋嘅餐牌,有多款omakase或者自選壽司選擇,豐儉由人我就揀咗自選12件壽司款式唔可以重複,不過選擇都幾多,仲有好多時令嘅刺身,唔會太悶👍🏼👍🏼價錢方面,又真係幾抵食,唔使$300 每一件都好足料賣相夠晒吸引👍🏼超鍾意佢哋嘅海膽壽司,海膽味非常濃郁,好鮮甜三文魚子粒粒都超級飽滿!除咗壽司之外,佢哋仲有串燒!個人認為白鱔最吸引,魚肉爽口,味道清甜!牛小排亦非常出色,啖啖肉,牛肉味突出😎😎

我就揀咗自選12件壽司
價錢方面,又真係幾抵食,唔使$300

每一件都好足料
賣相夠晒吸引👍🏼
超鍾意佢哋嘅海膽壽司,海膽味非常濃郁,好鮮甜

三文魚子粒粒都超級飽滿!

除咗壽司之外,佢哋仲有串燒!
個人認為白鱔最吸引,魚肉爽口,味道清甜!
牛小排亦非常出色,啖啖肉,牛肉味突出😎😎
2024-08-17 151 views
📍 吉祥日本料理 (紅磡)紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9A號舖吉祥日本料理是一家專注於正宗日本料理的餐廳,環境雅致,菜品涵蓋壽司、天婦羅、烤物等經典日式料理,採用新鮮優質食材,烹調手法細膩,力求以最佳品質呈現傳統日本料理的精髓。👉 自選串燒(燒白鱔、豚肉蘆筍卷、美國牛小排、牛舌厚燒、豬頸肉、大葱雞)💰178😋😋😋😋.9/5 這道自選串燒集合了不同口感和風味的食材,為用餐增添樂趣。燒白鱔的鱔魚肉質鮮嫩,搭配特製的醬料十分入味。豚肉蘆筍卷以新鮮的蘆筍包裹多汁的豬肉,口感層次豐富。美國牛小排肉質柔嫩多汁,烤制恰到好處。牛舌厚燒則散發著濃郁牛肉香氣,入口即化。豬頸肉肉質軟嫩,帶有一絲咬勁。大葱雞肉質嫩滑,蔥香四溢。整道自選串燒食材精選,烹調手法到位,各有特色,齊聚在一起呈現出層次豐富的味蕾體驗。👉 香蔥吞拿魚腩飯💰148😋😋😋😋.8/5 這道香蔥吞拿魚腩飯將吞拿魚與飯菜完美融合,營養豐富,味道鮮美。飯粒粒分明,吸收了吞拿魚的鮮美滋味,蔥香四溢,增添了飯菜的清新氣息。吞拿魚肉質鮮嫩,沒有刺味,搭配飯菜恰到好處。整個盤菜既養胃又下飯,是一道不錯的主食選擇。回頭:yes,總的來說
📍 吉祥日本料理 (紅磡)
紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9A號舖

💰178
😋😋😋😋.9/5
這道自選串燒集合了不同口感和風味的食材,為用餐增添樂趣。

👉 香蔥吞拿魚腩飯
💰148
😋😋😋😋.8/5

回頭:yes,總的來說,這兩道菜品materials精選,烹飪技巧到位,呈現出層次豐富的美味,值得一試。
這間日本餐廳「吉祥」滿是日式風格 裝潢設計簡約雅致 猶如進了日本當地的料理小店而餐廳職員和師傅的殷勤態度亦令我這次用餐十分舒服這裏壽司的10件/12件set性價比挺高約$200多就可有10件/12件壽司而且每件壽司的刺身亦十分新鮮如覺得套餐的壽司種類沒有自己想要的大家亦可以散叫自己喜愛的壽司💕另外,我還點了一碗火炙什錦魚生飯有左口魚邊、銀雪魚、三文魚腩、油甘魚和甘目鯛 量十分足料 配上其自家製的山葵 而我最喜歡左口魚邊,滿滿的魚油香而牛舌亦是必點的,配上檸檬汁香口又惹味🥰
這間日本餐廳「吉祥」
滿是日式風格 裝潢設計簡約雅致

約$200多就可有10件/12件壽司
而且每件壽司刺身亦十分新鮮
如覺得套餐的壽司種類沒有自己想要的
大家亦可以散叫自己喜愛的壽司💕

另外,我還點了一碗火炙什錦魚生飯
有左口魚邊、銀雪魚、三文魚腩、油甘魚
和甘目鯛 量十分足料 配上其自家製的山葵
而我最喜歡左口魚邊,滿滿的魚油香

而牛舌亦是必點的,配上檸檬汁
香口又惹味🥰

2024-08-08 319 views
吉祥日本料理🍱🍣收工同朋友嚟到黃埔嘅「吉祥日本料理」,店舖裝潢簡潔,位置寬敞,係地鋪都好易搵$198自選壽司12件 🍣我哋揀咗$198嘅自選壽司,有12件,款式好豐富,有蝦、帶子、三文魚腩、吞拿魚腩同埋各款軍艦等等牛肉烏冬 🍜另外仲叫咗個牛肉烏冬,湯底好香濃,牛肉片嫩滑,烏冬彈牙,份量偏少,如果男士食就未必夠飽味道正常,坐得舒服,人流都還好,不用排隊,經過既可以入去試下,價錢合理,近地鐵站係一個優點。
吉祥日本料理🍱🍣

$198自選壽司12件 🍣

牛肉烏冬 🍜

2024-06-24
2024-08-08 259 views
紅磡隱世日本料理🏮 經過紅磡喺仁孚車行附近 發現一間日本料理小店 裝修簡約舒適 有吧枱同卡位 店內掛滿旗仔 好有日本feel 🥰 據店員介紹 佢哋嘅食材都係新鮮日本空運到港 確保新鮮👍😍 今日全部揀自己鍾意食嘅嘢 獎勵一下自己 😋😋 ✨蟹籽沙律$58 首先食個開胃嘅沙律 清清味蕾 青瓜絲蟹柳配蟹籽 完美嘅組合😋 自選壽司10件$248✨三文魚腩 火焰三文魚腩 ~ 新鮮肥美😋✨赤蝦 ~甘甜彈牙😎✨火焰左口魚邊 ~ 油脂飽滿😌✨帆立貝 ~ 軟腍鮮甜🥰✨吞拿魚腩 ~ 啖啖肉 超鮮味 我的最愛😉✨北海道馬糞海膽 ~ 鮮味爆棚 滿口回甘 無法抗拒😍✨火焰金線鯛 ~ 厚肉鮮美😋✨蟹肉蟹膏 ~ 滿滿蟹肉 滿滿幸福😍✨深海池魚 ~ 魚肉結實 魚油飽滿😄 ✨銀鱈魚$198西京燒銀鱈魚 煎到超香 肉可以一絲絲拆開 好少骨 超多魚油 皮都非常香脆 好正😋😎 整體嚟講 食材新鮮 用心製作 店員有禮 係有heart嘅小店 下次一定要encore 👍👍 吉祥日本料理 (紅磡)紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9A號舖

紅磡隱世日本料理🏮

✨火焰金線鯛 ~ 厚肉鮮美😋
✨蟹肉蟹膏 ~ 滿滿蟹肉 滿滿幸福😍
✨深海池魚 ~ 魚肉結實 魚油飽滿😄

✨銀鱈魚$198

吉祥日本料理 (紅磡)
紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9A號舖
2024-08-08 248 views
餐廳裝修新淨企理,行日式風格。座位舒適。點咗一杯鴨屎香凍檸檬茶($38),一串燒白鱔($58)同埋一個廚師發辦「翔」($380)。呢個廚師發辦餐包括10件壽司,一條手卷,麵豉湯同甜品。燒白鱔串: 即叫即燒。白鱔肉厚,皮脆多汁。真鯛壽司:壽司師傅將魚生切成三片,令佢嘅咬口更好。魚生加咗少少檸檬汁,下面亦都加咗啲細蔥,令到本身味道比較清嘅真鯛味道更豐富。深海池魚壽司:口感爽口,魚肉帶油脂。味道清甜。赤貝:赤貝經過師傅拍打後,會見到佢啲肉喺度收縮。夏天係赤貝季節,依家食就啱晒。金目鯛壽司:口感棉身帶油潤感池魚壽司:魚味濃,口感林身新鮮鱈魚壽司:肥美鱈魚,口感綿滑,食到好香嘅油脂。毛蟹肉尋司:師傅加咗蟹膏喺入邊,所以成件壽司味道唔同晒!好味有驚喜。油金魚魚腩:呢件再肥啲,再爽啲。重魚味。長崎大拖羅壽司:師傅將魚生切成兩片薄片,更加確保客人食唔到有根。口腔內充滿油脂嘅香味。三文魚子壽司:每粒三文魚子都卜卜卜卜咁,好鮮味。日本海膽壽司:好甜嘅海膽!紫菜好脆拖羅手卷:師傅喺入邊加咗芝麻同蔥,令手卷更加惹味麵豉湯:入邊有海帶同埋豆腐,味道唔會太鹹。紅豆雪糕:有紅豆粒,少甜鴨屎香凍檸茶:茶味香,配埋檸檬

餐廳裝修新淨企理,行日式風格。座位舒適。

燒白鱔串: 即叫即燒。白鱔肉厚,皮脆多汁。

真鯛壽司壽司師傅將魚生切成三片,令佢嘅咬口更好。魚生加咗少少檸檬汁,下面亦都加咗啲細蔥,令到本身味道比較清嘅真鯛味道更豐富。

深海池魚壽司:口感爽口,魚肉帶油脂。味道清甜。

金目鯛壽司:口感棉身帶油潤感

池魚壽司:魚味濃,口感林身

新鮮鱈魚壽司:肥美鱈魚,口感綿滑,食到好香嘅油脂。

油金魚魚腩:呢件再肥啲,再爽啲。重魚味。

三文魚子壽司:每粒三文魚子都卜卜卜卜咁,好鮮味。

日本海膽壽司:好甜嘅海膽!紫菜好脆

拖羅手卷:師傅喺入邊加咗芝麻同蔥,令手卷更加惹味

麵豉湯:入邊有海帶同埋豆腐,味道唔會太鹹。

紅豆雪糕:有紅豆粒,少甜

鴨屎香凍檸茶:茶味香,配埋檸檬好開胃.

食完咁好味嘅一餐,心情都變好咗。有機會一定會再幫襯!

Btw, 論盡嘅我其中有一件壽司跌咗,師傅好好咁樣即刻整返一件俾我. 好窩心呀!

2024-08-05 176 views
性價比之選!! 一個人既晚餐可以簡單得黎仲要抵食。先黎個散叫刺身拼盤❤,師傅刀工好,基本上款款都厚切!!! 擺得有心思~三文魚刺身 兩切❤橙白橙白橙白,夠飽滿魚油誘人!!北海道帶子刺身 兩切❤夠哂圓大飽滿,肉質柔軟,鮮味濃郁赤貝刺身 一隻❤外層爽脆,肉質嫩滑加拿大牡丹蝦 一隻❤口感好有彈性,鮮甜爽口,蝦膏濃郁真鯛刺身 兩切❤肉質細膩,味道清甜油甘魚刺身  兩切❤爽口甘甜深海池魚 兩切❤肉質爽口緊實而,魚油甘香細膩吞拿魚刺身 兩切❤口感幼滑再黎多件燒物 鹽燒三文魚鮫❤ 魚皮香脆可口,魚肉多得黎又好嫩滑,油脂豐富但入口唔油膩。雖然係一件,但係呢一件係大大件,勁滿足呀最後口痕叫返杯鴨屎香檸檬茶 走甜❤清香撲鼻走甜真係零甜,飲得出茶香。店員同師傅既服務都好細心同好專業!! 坐得舒服,選擇多,大愛❤
三文魚刺身 兩切❤橙白橙白橙白,夠飽滿魚油誘人!!
北海道帶子刺身 兩切❤夠哂圓大飽滿,肉質柔軟,鮮味濃郁
赤貝刺身 一隻❤外層爽脆,肉質嫩滑
加拿大牡丹蝦 一隻❤口感好有彈性,鮮甜爽口,蝦膏濃郁
真鯛刺身 兩切❤肉質細膩,味道清甜
油甘魚刺身  兩切❤爽口甘甜
深海池魚 兩切❤肉質爽口緊實而,魚油甘香細膩
吞拿魚刺身 兩切❤口感幼滑