今次我哋去咗紅磡 <吉祥日本料理> 😋 ,位置就喺黃埔天地附近,一入到餐廳就已經可以見到吧檯位置兩位師傅喺度處理食材 , 餐廳用到日本空運刺身 😋😋, 所以無論係刺身定係壽司都相當有質素 , 餐廳算係酒居酒屋嘅形式 , 有刺身壽司刺身當 ,熟食料理,同埋估佢唔到咁好食嘅串燒🤩🤩 , 今次我哋試咗店員推薦嘅壽司同埋串燒拼盤 , 有驚喜呀🤩  !北海道生蠔 🦪🦪  兩隻 :$ 156生蠔size非常大隻 , 問咗師傅今日嘅生蠔係北海道生蠔 🦪🦪, 入口creamy可口 , 唔算好重嘅礦物味, 但係就非常creamy 🤤🤤, 配上日式酸汁 , 真係又開胃又滿足🤤🤤 !!特選壽司拼盤 🍣🍣(12件) $278壽司拼盤係可以自選12件 , 當中選擇都好多包括有拖羅 , 三文魚腩 , 海膽 , 三文魚子 , 銀雪魚 , 赤蝦同埋帶子都係必叫😍😍 ,其中拖羅同埋銀雪魚壽司嘅油脂感絕對係最重嘅 , 鍾意重魚油嘅朋友一定要試👍👍👍 ! 海膽同埋三文魚子就係鮮甜嘅代表🤤🤤 ~因為餐廳嘅刺身都非常新鮮 , 所以壽司都非常高質 😋, 其餘嘅三文魚腩帶子同埋赤蝦雖然其他嘅日本料理屋都會有 , 但

北海道生蠔 🦪🦪  兩隻 :$ 156

特選壽司拼盤 🍣🍣(12件) $278

壽司拼盤係可以自選12件 , 當中選擇都好多包括有拖羅 , 三文魚腩 , 海膽 , 三文魚子 , 銀雪魚 , 赤蝦同埋帶子都係必叫😍😍 ,其中拖羅同埋銀雪魚壽司嘅油脂感絕對係最重嘅 , 鍾意重魚油嘅朋友一定要試👍👍👍 ! 海膽同埋三文魚子就係鮮甜嘅代表🤤🤤 ~因為餐廳嘅刺身都非常新鮮 , 所以壽司都非常高質 😋, 其餘嘅三文魚腩帶子同埋赤蝦雖然其他嘅日本料理屋都會有 , 但係只要試過就知道呢間餐廳嘅刺身新鮮程度係唔一樣㗎 😋😋!

自選串燒拼盤🍡🍡 :$ 178

串燒都係可以自己揀嘅 , 串燒全部質素都好高 😘! 當中牛舌同埋白鱔一定要試👍👍 !牛舌肉質多汁,搭配特製醬汁,同埋師傅嘅串燒火喉都控制得好好  , 牛舌係燒到外面香脆然後中保留到肉汁 , 同埋嫩滑嘅肉質嘅🤤🤤  ~ 第二樣一定要點嘅就係白鱔 , 魚香微焦,十分香口!油香充滿整個口腔,肥美的白鱔串燒 🤤🤤🤤!!

海膽炒飯 🍱🍱:$ 198

最後我哋叫咗海膽炒飯, 係每日精選嘅菜式唔係日日有㗎 🤭🤭, 炒飯用上大量海膽醬 , 每一啖都好重海膽嘅鮮甜味 , 炒飯仲要炒個粒粒分明 😳😳, 飯上面嘅配料都一啲都唔簡單 , 用上大量嘅海膽同埋三文魚子🤗🤗 , 份量係多到每一啖都可以食到新鮮嘅海膽  😳😳, 配合三文魚子嘅口感同埋鮮甜  , 每一啖都非常奢華😍😍 !!