2024-10-08
JUNO價錢💲: $398+$80好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 4.3/5環境🗾: 4.3/5性價比🥢: 4/5 (restaurant week)回頭率😚: 3.7/5-有restaurant week的時候就去左試試juno!上環地鐵直行幾分鐘就到,見到搶眼的綠色外牆就係啦!設計超靚😚 呢個menu會比平時平小小,有3個頭盤、主菜、甜品。如果錯過今次的restaurant week,推薦下次大家可以試試呢間。平時tasting menu要$538的!生日更會有即影即有!當晚2位朋友生日,侍應都主動話比支蠟燭我吹埋一份😂-🆗Alici Marinated。用白醋橄欖油漬的白鯷魚,遮蓋左🐟的腥味。入口真係好酸,魚就似平時罐頭魚的質地。-✅Padron peppers. 西班牙甜椒🫑難得唔重青椒味!加鹽粒同大量芝士好香口。-✅✅Burrata Pugliese. Burrata好creamy,好有奶香。襯淡淡的pesto兩者味道唔會互搶😆加埋榛子粒同蕃茄仔,又甜又奶又香!-✅✅✅Iberico Ham 48 months.伊比利亞火腿唔算好肥,但油脂好甘香。肉味好香 (偶爾會覺得呢d
價錢💲: $398+$80
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 4.3/5
環境🗾: 4.3/5
性價比🥢: 4/5 (restaurant week)
回頭率😚: 3.7/5
✅✅✅Iberico Ham 48 months.伊比利亞火腿唔算好肥,但油脂好甘香。肉味好香 (偶爾會覺得呢d火腿有豬臭味…)呢個係靚火腿🥹 配底下的迷迭香意大利麵包,脆得來又煙韌,有淡淡的rosemary味,中和到上面火腿的小小膩同鹹香😬
✅✅✅Seafood fideos. 如果鍾意蝦味一定會覺得好好食 (但受唔到的應該會覺得太濃)。龍蝦汁濃郁得來唔澀,係好香蝦頭膏的味道,超級鮮❤️短管粉估唔到咁chewy,每個窿窿都入晒湯汁‼️西班牙紅蝦半生熟,肉質仲係生蝦的黏黏質地,鮮甜的。蝦頭都有膏!🤤
✅Pork ribs. 豬肋骨燉到淋晒,輕輕用叉吉開都可以分啲肉出來🤩 而肉質唔會好似啲煲湯肉咁鞋,佢都幾滑的。d醬用柑桔同石榴蜜做,果香令肉食落無咁膩,甜甜地。薯仔泥但可惜連皮一齊,入面的薯仔都未係好化開,稱唔上係泥🥲同埋發現成碟個底好多油,油浸咁。但個豬係好食的。
✅Tiramisu. 好大杯!不過當晚我地2杯的質素差好遠,一杯係好食的tiramisu,夠濕潤,有酒味,連埋mascarpone一齊食都唔膩😝但另一杯超乾啊啊啊,入面的ladyfingers完全係乾的,冇浸過咁,食到啲蛋糕/餅乾粗糙的組織😵💫 如果計好食個杯係ok既。
❌Red berries cream vanille. 係啲好真好酸的莓醬加啲vanilla cream係入面,入口一patpat的,唔係好識欣賞🤫
氣氛唔錯,服務都好。如果好鍾意紅蝦的,一定要試個吸管粉😳