2023-01-24 344 views
被喻為全港最難book的Afternoon Tea,我都係校好鬧鐘,搭正入網站先book到😬餐廳裝潢真係好靚,光線都好夠,無論邊個角度打卡都靚!侍應態度好友善,幫我地影相都好專業。😍Afternoon Tea set for two ($1098)首先上的咸點是三文治,包括:蘋果沙律蝦三文魚青瓜三文魚籽黑松露鵪鶉蛋牛油果蟹肉柚子三文治每件都好好味,可以用驚豔黎形容,我非常希望可以refill三文治來代替幾件蛋糕.第二道是芝士蕃茄湯,蕃茄湯偏酸,加上芝士剛好中和了酸味,非常開胃好味。第三道是Classic Scones. 鬆餅非常好食,牛油味好香,內裡一啲都唔乾。之後是一系列小蛋糕。基本上食到呢度已經好飽了,甜品Trolley到達時已經冇乜戰鬥力,只點了pound cake, macaroon同朱古力。整體來說,甜點驚喜不多,相比之下咸點非常出色。其實幾間有名酒店Afternoon tea大概都是這樣,如果有日想美美的影下相傾下計還是會再訪,但前題係要book到位先得😅

首先上的咸點是三文治,包括:
蘋果沙律蝦
三文魚青瓜三文魚籽
黑松露鵪鶉蛋
牛油果蟹肉柚子

Tea Sandwiches
芝士蕃茄湯
2022-08-24
$600 (Tea)
Tea Sandwiches
芝士蕃茄湯