2010-01-25
想不到正宗瑞士餐會出現於尖沙咀劈場酒吧區!!!!一入到去見到非常歐陸式酒吧風格的裝潢,加上好多地道的擺設例如瑞士國旗等,即刻好有MOOD來個非常瑞士既大餐!! 店內的排位都幾密,不過同市面一般餐廳唔同既係每張檯都頗闊,所以檯貼檯都唔覺得好侷促。雖然一般人講到瑞士野就會整個芝士火焗,我地是夜來了兩個THREE-COURSE SET DINNER. 先來個暖笠笠麵包. WAITRESS送來一磚印有餐廳名既牛油。好有特色!! 之後係STARTER. 我要了個MOZZARELLA 多士. 係兩大塊酷似西多既麵包夾住厚厚既MOZZARELLA. 再加上蕃茄粒醬。非常香口,唔覺酒膩! 男友就要了DRIED SAUSAGE.最後係黎左一大碟!! MAIN COURSE係鴨胸,用BLUEBERRY汁煮. 肉質屬MEDIUM. 同D汁夾得好香口醒胃。鴨胸有差唔多十大片,而且仲有大半碟豆, 好有益!! 男友既FROG LEGS + 意粉就唔記仲有D咩. 但佢都話非常好食!!最後係DESSERT時間. 指定甜品係一大座酷似PAVLOVA既物體,但係比PAVLOVA更加CHEWY. 厚厚既CREAM底仲有
最後係DESSERT時間. 指定甜品係一大座酷似PAVLOVA既物體,但係比PAVLOVA更加CHEWY. 厚厚既CREAM底仲有一個VANILLA雪糕球!! 加上足料的解果. 不同凡嚮!
總結黎講依一餐飯極為滿足。瑞士人食野一D都唔慳喎!! 似乎比起意大利同法國野暢懷得多!!!而且又好味! 雖然係貴D... 但係樣樣都咁足料,值得一黎再黎!!!
PS. 老闆係瑞士人,好親民! 去洗手間時經過個廚房,好乾淨呀!!!!