甜記餃子是近年大熱嘅餃子店🥟 因為我太愛吃薯仔嘅關係,滿心期待去食推介之一嘅洋蔥薯仔牛肉餃☺️ 不過,當日我大概7點去到,已經賣晒,當場帶點失望😫 不過既然黎到,就試下其他口味嘅餃子先!🥟粟米芝士雞肉湯餃 (番茄薯仔湯)呢度嘅湯底可選雞湯或番茄薯仔湯,番茄薯仔湯好清,有平時煮家湯嘅感覺,飲落無味精,可以成碗飲晒,湯入面有少量茄肉和薯仔,如果多啲會好啲😜 粟米芝士雞肉餃芝士味濃,但有點蓋過了粟米和雞肉嘅味道,不過餃子皮唔會過厚,餡料都多,包滿一整隻餃子☺️🥟香葉豆角豬肉煎餃香葉味好突出,如果唔太喜歡香葉味道不建議食😜 煎餃煎得香脆有些少燶邊,但帶點油膩,整體而言不錯👍🏻甜記餃子個人而言屬正常發揮,未至於太過驚艷😂 但經過又不妨一試

🥟粟米芝士雞肉湯餃 (番茄薯仔湯)

🥟香葉豆角豬肉煎餃