2016-09-22
店內環境舒適沙律多選擇,有紫椰菜woo調味沙律醬起碼有七款(用水果mix 豆奶造),醬汁味道好清新,鮮甜蜜桃,提子,红梅,無花果醬,芝麻,牛油果香梨,薄荷棒子醬:食物擺位分西式,中式,甜品區冷盤小食,熱食(算多款)甜品好別緻, 味道不算甜(多食幾杯都可以)但我目標係全天然,無添加的乳酪(原味,味道少左酸咪咪的味道,但口感好滑)士多啤梨,好濃士多啤梨香味,酸度ok ,好:食左2次可以配水果粒,朱古力碎,芒果醬:似雞腿的 烤豆卷雞槌腐皮有煙勒感(不是炸嗎?(,齋肉有口感(當然不似真肉嫩)如果有熱窩(keep 住温度),就加分,因為食的時候,(凍的,味道方面扣分):推介(有電子爐Keep住熱)冬陰公素丸素丸口感彈牙,配上冬陰公湯(一齊食),味道好惹味(似食緊真肉丸)素豆腐肉骨茶好香肉骨茶香味(雖然無真肉骨茶濃味,反而少左油膩感)有豆腐和菇做材料(味道不錯)椰汁香芋秀珍菇(有電子爐keep住 熱)芋頭不算好軟身,但有椰汁滲出,好香口,椰汁味重(好香好入味)得意素元貝(有3款味,芝麻(黑、白),香草)外貌80%似味道少左真元貝的鲜味,但口感好彈牙西班牙素肉丸外表紅卜卜的素丸,內裡質感似肉丸(有
沙律多選擇,有紫椰菜woo調味沙律醬起碼有七款(用水果mix 豆奶造),醬汁味道好清新,鮮甜蜜桃,提子,红梅,無花果醬,芝麻,牛油果香梨,薄荷棒子醬: 食物擺位分西式,中式, 甜品區 冷盤小食,熱食(算多款) 甜品好別緻, 味道不算甜(多食幾杯都可以) 但我目標係全天然,無添加的乳酪
(原味,味道少左酸咪咪的味道,但口感好滑)
士多啤梨,好濃士多啤梨香味,酸度ok ,好:食左2次可以配水果粒,朱古力碎,芒果醬: 似雞腿的 烤豆卷雞槌
腐皮有煙勒感(不是炸嗎?(,齋肉有口感(當然不似真肉嫩)
如果有熱窩(keep 住温度),就加分,因為食的時候,(凍的,味道方面扣分) :推介(有電子爐Keep住熱)
冬陰公素丸
素丸口感彈牙,配上冬陰公湯(一齊食),味道好惹味(似食緊真肉丸) 素豆腐肉骨茶
好香肉骨茶香味
(雖然無真肉骨茶濃味,反而少左油膩感)
有豆腐和菇做材料(味道不錯) 椰汁香芋秀珍菇(有電子爐keep住 熱)
芋頭不算好軟身,但有椰汁滲出,好香口,椰汁味重(好香好入味) 得意素元貝(有3款味,芝麻(黑、白),香草)
外貌80%似
味道少左真元貝的鲜味,但口感好彈牙 西班牙素肉丸
外表紅卜卜的素丸,內裡質感似肉丸(有蕃茄的味道)
墨西哥素卷(即整)有花伴:
熱辣辣的素皮,內裡素肉(口感似魚肉)
加上芥未醬食(更加惹味) 蓮蓉包(即蒸)
流心蓮蓉(好甜啊)
叉燒包
外表好似真叉燒(可惜無乜味道)
另外松露素燒賣都好神似(松露味特出)忘了影相添 整體素食,多款式,店員有禮:
P.S.
這餐廳需入座前收費
新開張門口有優惠卷,晚市減$20(兩個人減左$40)服務費$34 每位$168
可以食 個半鐘(素食 餐算抵食)