2024-06-16
1.黑松露野菌燉飯 (奶) $198黑松露味道好重,飯內有好多種各式各樣嘅雜菇,而且菇嘅份量都幾多~一啲都唔吝嗇,而且醬汁與飯融合黏稠,整體嘅口感提升👍👍2.黑椒天貝漢堡 $188醬汁黑椒味,辣辣地😛塊肉由豆製成,都幾特別~而且漢堡包入邊有青瓜、椰菜、生菜、菠蘿、天貝扒,加埋口感豐富,我哋仲食到個包仲有一種特別嘅香料味~~不過我哋唔知咩嚟🤣🤣3.是日餐湯(雜菌湯)雜菌湯充滿黑松露味道~而且肉眼見到好多碎咗嘅蘑菇~都幾足料👍4.鮮果沙律由多種水果加蔬菜而成~有芒果、火龍果、菠蘿、西瓜、聖女果等等~水果新鮮香甜~~食完令人心曠神怡🤣5.鹽酥素雞脾佢係由腐竹皮捲成雞腿形狀而成,上面鋪滿鹽酥~用雪糕棍扮雞髀骨,都幾有趣😆6.乾鍋菜花(辣,五辛)有花椒嘅麻香味,辣辣地~似四川辣椒嘅味道7.凍紅石榴汁❄️石榴汁都味道百感交集,味道都幾特別,有時飲落去似烏梅味,有時似利賓納,有時又似石榴汁~好有趣😁我哋叫咗兩份晚餐,晚餐除咗主食,仲配餐湯, 沙律, 小食及飲品❤️❤️❤️8.笨朱牛角窩夫配雪糕球(奶) $68食晒主食~最尾我哋叫咗個甜品~我哋見到係廚師推介~決定試吓😉窩夫外脆內軟,表面有牛角嘅酥皮,入面軟糯
2.黑椒天貝漢堡 $188
3.是日餐湯(雜菌湯)
4.鮮果沙律
5.鹽酥素雞脾
6.乾鍋菜花(辣,五辛)
有花椒嘅麻香味,辣辣地~似四川辣椒嘅味道
7.凍紅石榴汁❄️
8.笨朱牛角窩夫配雪糕球(奶) $68
窩夫外脆內軟,表面有牛角嘅酥皮,入面軟糯,質感都幾特別~值得推薦👍
雖然呢餐係素食,但係成個感覺都好滿足🫣食肉獸嘅我哋都唔覺食咗素🤣🤣🤣下次想素可以再嚟~~~