其實係OpenRice 一直有留意呢間Cafe係香港,西式素食真係比較少,仲要係Cafe 真係少之有少不過呢間Cafe 既營業時間我都要返工,呢樣係唯有一既缺點,我就唯有請假黎試下果日係tea time,食左個素芝士Pizza+薯仔湯,個湯唔錯,質感好厚好足料,不過係淡左少少個Pizza 好好味!上面既素芝士一流!口感同味道都同真既無咩分別,只係無真芝士既香味不過對Vegan 既我黎講絕對係好消息,因為我係好中意食芝士,戒左之後都有成日懷念芝士既美味曾經係citysuper 買過一塊塊既素芝士,味道都唔錯,不過熔唔到,只係可以夾下三文治,而且仲好貴,都唔捨得食估唔到呢間cafe 有我一直想搵既:好味又熔到既素芝士!好開心!我即刻問老闆可唔可以切少少賣俾我,佢話可以而且好抵,一磅好大舊只係幾十蚊!之後我翻到屋企將D 素芝士切粒黎焗熔,熔得好靚,仲可以熔到金黃色既效果(好似相中既Pizza 一樣)呢幾日都整素芝士焗意粉/多士,好味!好滿足!我一定會搵日再黎試!
其實係OpenRice 一直有留意呢間Cafe
係香港,西式素食真係比較少,仲要係Cafe 真係少之有少
Pizza
Pizza