2020-03-17 2876 views
佐敦住宅區既橫街小巷入面有好多食店,當中更有米芝連推介級數既小店。當初吸引到我地黎有緣小敍就係佢地既biang biang麵啦,一碗麵入面得一條麵,勁有gimmick。一入到鋪就見到好多兵馬俑既擺設,加上微暗既紅燈籠,真係覺得自己去左西安咁。打開個menu見到都有唔少素食,仲有得揀唔同既辣度。依度啲野都真係幾辣,唔太食得辣既記得叫微辣好喇,小辣都有少少令人想噴火!豆角燒茄子炒得好乾身,不過茄子既份量就略嫌比以前黎果陣少左啲,變左個小配角咁。味道方面就非常惹味,少少辣相當過癮。主角既biang biang麵係可以做素食架,走左肉汁就得。雖然未食過有肉汁既時候係咩味,但冇肉汁版既味道絕對唔差。最正係放喺麵上面果一撮仔紫菜,有少少炸過咁,脆脆地幾好食。次次食biang biang麵必做既就係搵個頭同尾出黎,檢查下佢係咪真係一條過,咁佢又真係冇令我地失望過!土豆絲同豆角燒茄子比就濕少少,食落有少少孜然味,我地覺得唔錯,不過果陣味就未必人人受落。唔知幾時再有緣黎依度小敍呢!

豆角燒茄子

Biang  biang麵

酸辣土豆絲

唔知幾時再有緣黎依度小敍呢!