2021-02-25 199 views
本身想去Ovule Bakery食麵包,點知撞正員工lunch time,唯有轉移陣地,去到都係喺深水埗既moono食甜品。moono應該算得上喺香港第一間整vegan cake roll既bakery,即使依家越黎越多餐廳有vegan cake roll食,moono既原祖地位都唔會變。第一次食佢地既cake roll既時候,感覺比較乾身,啲氣泡都比較大。但今次再黎食既時候就留意到個蛋糕質地冇咁乾,變得更軟綿綿。Tiramisu味道非常濃郁,啲cream夠哂滑,感受到佢地既進步。朱古力撻食過一次,水準依然,無論係賣相、味道同口感都令人滿意。個朱古力餡係偏苦甜既,啱啲唔鐘意食太甜既人。之前黎合舍果陣,除左moono之外另一個partner都係做素食,今次再黎,竟然變左有肉賣,有一下仲諗會唔會係素肉,但聞真啲就知係真肉。如果唔想一邊食蛋糕一邊聞住啲肉味,都係買走食算喇。
本身想去Ovule Bakery食麵包,點知撞正員工lunch time,唯有轉移陣地,去到都係喺深水埗既moono甜品。moono應該算得上喺香港第一間整vegan cake roll既bakery,即使依家越黎越多餐廳有vegan cake roll食,moono既原祖地位都唔會變。