2018-02-15 345 views
情人節同小情人肥髀去淘大商場逛街,行過見到呢間涼果店,肥髀曾經食過呢間嘅無花果,都幾喜歡!唔係成日有貨)店內地方幾大,放滿了梯形涼果櫃,款式好多,近新年好多應節食品,好似油角之類!入內去櫃臺直接問店員有無紫無花果!買三盒會平啲,所以要了3盒,店員問咗我有環保袋就好爽比咗3盒我,然後先收錢(自己覺得咁樣係一種信任!)天然紫無花果乾($120/3盒)比2016年我買嗰次貴了!(物價漲了)簡單透明膠盒包裝,打開見今次嘅無花果乾一樣咁深色,好似黑蒜咁,外皮黏黏的,咬落煙韌,味道清甜唔假,一粒粒嘅種子卜卜脆有咬口,味道好味!店員姨姨爽手!喜歡涼果嘅一定有啱食嘅款式,價錢偏貴
紫無花果

店員姨姨爽手!
喜歡涼果嘅一定有啱食嘅款式,價錢偏貴
2018-02-14
TakeAway
$120 (Other)
紫無花果