2019-11-20
繼吉列豬扒係我至愛食物後,早期都開始興起吉列牛,回想起我係大阪著名既吉列牛餐廳食過一次,整個定食套餐除左有主角吉列牛,都會跟埋湯同沙律前菜,味道唔錯又大份,上星期同男友去左依間專食吉列牛既餐廳食晚飯,可能因為閒日既關係,所以一到步就可入座點左野食後,店員送上前菜中華沙律,沙律拌左個柚子醋味道好醒胃食完沙律,隨即就黎左安格斯牛吉列將半生熟既吉列牛放到小鐵板上煎香兩面大約十幾秒就食得食落牛味好出,咀嚼個陣夾雜油香,吉列外皮帶微脆,雖然未到話好軟熟口感,食落質感較厚實,但不粘牙,點埋醬汁食更滋味另外叫左個琥酌吉列盛合,盛合中有吉列廣島蠔、吉列大蝦同吉列和牛薯餅,全部都炸得好酥脆,不得不讚廣島蠔,咬一半後蠔汁湧出黎,大隻之餘,蠔味好濃,非常鮮甜,勁好食。薯餅亦好足料,薯蓉軟滑帶和牛既香,唔錯最後上埋個和牛涮涮鍋,和牛每塊都算係厚切,大塊得黎食落啖啖肉,牛味非常濃郁,估唔到灼左咁食都幾好味,仲有大量蔬菜,湯汁清中帶濃,食完覺得味道舒服唔油膩
食完沙律,隨即就黎左安格斯牛吉列 將半生熟既吉列牛放到小鐵板上煎香兩面大約十幾秒就食得 食落牛味好出,咀嚼個陣夾雜油香,吉列外皮帶微脆,雖然未到話好軟熟口感,食落質感較厚實,但不粘牙,點埋醬汁食更滋味