又幾年前已經有聽講過LamLamLi呢間千層蛋糕店,知道佢係由一位年輕女孩主理,由IG生意開始,發展成為有自己一間實體舖,除咗有運氣,當然唔少得實力!很欣賞店主年紀輕輕就有着追夢嘅勇氣,相信一路走來也不是簡單的,支持年輕的追夢女孩👧🏻💜我哋於開店10分鐘後到達,想不到店外已排著一條人龍。鋪頭店面不大,堂食只有三個位置,幸運地我們一行三人啱啱好有位置可以堂食,但是因為位置較少,環境未算舒適,坐下來身後邊是排隊的人龍,所以大多數客人都只是外賣拿走。💚抹茶芝士奶蓋千層蛋糕抹茶控的我和朋友們首選是人氣之選的抹茶芝士奶蓋,味道甘香不澀,面頭灑滿抹茶粉,再配上中間的芝士奶蓋,鹹香奶味混合抹茶的甘香十分特別,賣相早已俘虜抹茶控的心。💜香芋牛乳千層蛋糕除咗係抹茶控,我哋都係芋頭控,香芋牛乳千層蛋糕味道濃郁, 而且還有著一粒粒的香芋粒, 吃起來是味道、口感俱備!

💚抹茶芝士奶蓋千層蛋糕

💜香芋牛乳千層蛋糕
2019-10-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$35 (Other)
  • 香芋牛乳
  • 抹茶芝士奶蓋