2019-08-14
唐記包點旺角東站,我望穿秋水,終於等到佢開幕。唐記包點食物水準一向不錯,而且價錢大眾化,新嘅旺角東站分店對於我來說,實在太方便。 今日我買咗點心同埋飲品做午餐。仔仔已急不及待,係街上面飲佢哋新出嘅海鹽檸檬柚子蜜,生津解渴,愛不釋手,又一健康之選。我試咗新的阿華田流心包,雖然返到屋企先食,麵包仍鬆軟綿密,阿華田流心餡夠爆漿,要算是中式爆漿朱古力包,甜而不膩,很有新鮮感,仔仔話下次要再買。當然唔少得鵪鶉蛋燒賣、混醬腸粉同大大隻嘅糯米雞。 糯米雞我每次都點,因為實在太多餡料,又飽肚,又抵食。佢哋嘅混醬腸粉都好滑,好適合做下午茶。 至於鵪鶉蛋燒賣 唔係度度都買到,肉質嫩滑,鵪鶉蛋有蛋香。另外,我買咗阿華田奶茶(新產品),甜而不膩,香濃幼滑,奶茶味稍稍重過阿華田味,奶茶類又一新選擇,都幾特別,很有新鮮感。我特登買多咗一支蜂蜜紅棗生薑茶俾我補一補,也是新產品 ,因為自己懶煲。不錯,很生薑,有紅棗同埋生薑粒粒,唔太甜,養顏之選。