2022-07-12 139 views
拉麵三重奏中環有三間都係佢哋group, 好幾年之前食過雞soba座銀,上個月試咗牡蠣拉麵都超正,今次試埋鯛白湯拉麵,都真係好有水準。店面比較細所以繁忙時間可能要排一陣,吧枱形式為主,坐吧枱有啲熱⋯不過舖頭都好有心,未入嚟前排隊嘅地方(屈入去後巷)係有遮蔭嘅。如果想食沾麵要在12:30前到達,因為限量25碗。拉麵嘅話,有兩款;鯛魚清湯或者鯛魚白湯 -我就叫咗鯛魚白湯。鯛魚清湯就有炸魚皮,而白湯碗邊就有柚子醬,俾你如果覺得腥可以用少少柚子味去中和吓。第一啖飲落去係真係好香濃嘅魚湯味~碗麵入面有啲洋蔥碎,正~付款安排係傳統日本拉麵店嘅做法,先付款後食麵。如果你問我再repeat呢三間其中一間,我只可以講我食到一半已經知道我嘅首選唔係呢間😂唔係唔好食,係另外嗰間太出色🤣🤣🤣🤣
拉麵三重奏

鯛魚白湯拉麵