2019-05-05 1593 views
繼上次是日休息,今次為食肥熊同馬騮仔再接再黎,搭車又搭船,終於來到!今次開咗啦,咁啱又係lunch time好彩唔使等位。 環境佢係一個喺斜路鐵皮鋪, 好有懷舊風味幾特別, 同埋一陣好濃好香嘅牛腩湯味,有三張大圓枱,兩張細枱仔, 所有人都坐埋一齊, 個檔仔好細, 一望埋去你就會見到啲明星相 ,仲會見到謝霆鋒張相! 一坐低我就已經嗌咗我嘅至愛牛肺河, 馬騮仔就要做碗牛腩米。 一人一罐可樂 ,仲要咗啲炸魚皮。 老細話我哋知,炸魚皮唔係成日有,要好早先有,晏咗就冇得食。 佢嘅炸魚皮好香好脆,上嚟嗰陣時仲係熱熱地好好食, 等咗陣我嘅牛肺河登場啦, 牛肺好入味,好淋好好味, 個湯好夠味, 濃而不濁,佢既嘅辣椒油都好正, 實在停唔到口一次過就食咗兩碗!馬騮仔嘅牛腩米都好夠料, 牛腩又爽, 唔會食到起曬渣。雖然佢係老牌鐵皮鋪但地方好乾淨, 雖然呢度規矩多多 ,啲侍應串串貢咁, 但其實好親切, 好玩得, 好有人情味, 好的東西應該值得保留! 因為真係好好食!!

馬騮仔嘅牛腩米都好夠料, 牛腩又爽, 唔會食到起曬渣。

2019-05-03
Type of Meal