2023-06-26
呢間餐廳🍴相信大家都唔陌生😎 個名都好有意思,既有傳統既日本野食風味,擺盤同配搭同時有創意同新鮮感,味道唔錯之餘擺盤仲好靚tim🤤 所以呢間小編都幫襯左幾多次,今次就揀啲唔同既野食寫比大家參考~ 呢間既裝修繼續行簡約既木系風格🪵,感覺舒服寧靜😌,係傳統既日式風格~(5 😍 係滿分,🤩係半分)富士山 🗻 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)之所以叫做富士山🗻係因為啲料堆到成座山⛰️咁高🤩 一樣有好多料,包括有蟹柳🦀️、鰻魚、牛油果🥑同脆片,有超多既蟹柳🦀️,軟腍綿密又鮮甜,配埋蛋黃醬🟡就更加惹味同凸顯左個鮮味,仲有啲焦香,真係絕配👍🏻 入面既鰻魚食落唔覺有骨🦴,肉質幾嫩滑,甜甜啲燒得幾香口~ 仲有清新creamy既牛油果🥑可以解膩,配埋香脆既薯片碎,感覺滿足😌超級龍捲風🌪️ - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)個龍捲風🌪️既size真係超級大😍 亦都有好多料,好似用緊巨無霸既形式上枱😂 入面包括有鰻魚、海老🦐、芝士🧀️、青瓜🥒、脆片,無諗過鰻魚同炸蝦🍤都幾夾~ 鰻魚食落嫩滑,甜甜啲燒得幾香口~ 而炸蝦🍤金黃香脆,鮮甜彈牙~ 裡面有帶鹹香又creamy既芝士🧀️,表面仲有啲惹味既燒汁,同埋碎碎地既薯片
(5 😍 係滿分,🤩係半分)
富士山 🗻 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
超級龍捲風🌪️ - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)個龍捲風🌪️既size真係超級大😍 亦都有好多料,好似用緊巨無霸既形式上枱😂 入面包括有鰻魚、海老🦐、芝士🧀️、青瓜🥒、脆片,無諗過鰻魚同炸蝦🍤都幾夾~ 鰻魚食落嫩滑,甜甜啲燒得幾香口~ 而炸蝦🍤金黃香脆,鮮甜彈牙~ 裡面有帶鹹香又creamy既芝士🧀️,表面仲有啲惹味既燒汁,同埋碎碎地既薯片咁,更加有層次~
日式麻醬豆腐沙律 ⚪️🥗 - $88 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
我一向都好鍾意食芝麻醬⚪️,酸酸甜甜,開胃又香口🤤,配埋凍冰冰又細嫩既豆腐、脆卜卜既蟹籽🟠、鮮香四溢既三文魚籽🟠、爽甜既番茄仔🍅同埋清新爽脆既沙律菜🥗,夠晒refreshing,用黎做前菜幾好~
鹽燒白鱔🧂🔥🐟 - $38 (好味指數:😍😍😍🤩)
皮脆肉嫩又鮮味,表皮燒完之後脆卜卜,仲有啲油香,肥美肉厚,肉質細嫩,不過略嫌有啲多骨🦴,食既時候要小心啲
宮崎味鹽牛舌串 🔥🐮👅 - $32 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
肉質夠厚,彈牙爽脆又唔會韌,有幾香既油脂味,夠juicy 又有幾香濃既牛味🐮唔會臊~ 用鹽🧂調味就更加原汁原味,有埋淡淡既焦香幾香口
好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩