2020-11-04
Book 咗間高級少少嘅素食料理慶祝,真係超好味,好滿足呀💛大家有無食過 Yau Veggie Bistro💛?之前喺荃灣紗廠嘅時候都食過一次,佢哋最近搬咗舖係西環💛食物質素同之前一樣咁高質,比起之前仲多咗好多甜品同主菜嘅選擇。仲多咗好多打卡位,我個人最鍾意係簡潔嘅水泥裝修,成個格調環境令人好舒服。💛頭盤叫左煎鵝肝黑醋無花果💛上次喺荃灣食過念念不忘,我最鍾意佢個無花果醬配鵝肝。一舊真係唔太夠皮,所以都係叫多一份🤣主菜叫咗博洛尼亞闊條麵同埋威靈頓牛柳💛之前覺得闊條麵太淋,而家質感有改善,有口感咗好多。番茄醬同埋肉碎同之前差唔多。整體比之前好食左。第一次去荃灣食威靈頓牛柳嘅時候,已經愛上左。酥皮好夠脆,用素煙肉包住啲肉,食落口好有層次感。牛柳仲配埋薯蓉,真係飽到癲咗。因為老公book位嘅時候講咗係一周年紀念,佢哋特登喺甜品純素黑桑子馬卡龍到加左字💛好細心呀!但個人覺得個馬卡龍甜咗少少,好彩中間有層酸酸地嘅黑桑子醬,可以中和返佢嘅甜。真係抱住個肚走,好好食呀!大家有興趣特別嘅素菜料理,可以試吓佢哋。香港真係比較少有。暫時試過得佢地先做到💛
大家有無食過 Yau Veggie Bistro💛?
之前喺荃灣紗廠嘅時候都食過一次,佢哋最近搬咗舖係西環💛
一舊真係唔太夠皮,所以都係叫多一份🤣
主菜叫咗博洛尼亞闊條麵同埋威靈頓牛柳💛
整體比之前好食左。
牛柳仲配埋薯蓉,真係飽到癲咗。
真係抱住個肚走,好好食呀!
大家有興趣特別嘅素菜料理,可以試吓佢哋。
香港真係比較少有。
暫時試過得佢地先做到💛