2009-10-17 37 views
每次來到"牡丹庭"食飯, 總會帶比我好多回憶. 因為兩年前既今日, 我就係係依度設宴,擺酒!!!!今晚專登同老公一齊O黎食飯, 慶祝兩週年紀念.一上到去感覺好好, 全新裝修, 好優雅, 好靓, 比起我兩年前擺酒時既裝修多咗一份高貴感覺. 負責帶位既同事亦好好笑容招呼我地入座(今時今日仲有依種服務態度真係好好,值得加分)至於食物方面, 真係有讚冇彈, 每次都有驚喜. (1) 燒鱔 (必食, 又香又脆)(2) 灼蝦 (3) 脆皮乳鴒 2隻 (皮脆, "正") (4) 炸蟹鉗 2隻 ($35/1隻, 每次一定要叫兩隻)(5) 小籠包 4隻(必食, 好多"湯", 一籠一隻,好細心)(6) 西蘭花炒班塊 (班塊好新鮮, 好厚肉) 待應不停換碟, 好快手, 好醒目! 見你食完, 執好檯, 就送咗兩碗"麥米粥"糖水 (甜度適中)食到飽飽之後, 剛剛帶我地入座既同事, 再送多四件心型"椰汁馬豆糕"比我地. 仲祝福我地結婚週年快樂. 當晚飯局真係食得好開心.
今晚專登同老公一齊O黎食飯, 慶祝兩週年紀念.
至於食物方面, 真係有讚冇彈, 每次都有驚喜.
(1) 燒鱔 (必食, 又香又脆)
(2) 灼蝦
(3) 脆皮乳鴒 2隻 (皮脆, "正")
(4) 炸蟹鉗 2隻 ($35/1隻, 每次一定要叫兩隻)
(6) 西蘭花炒班塊 (班塊好新鮮, 好厚肉)
待應不停換碟, 好快手, 好醒目!
當晚飯局真係食得好開心.

2009-10-15
$250 (Dinner)
Celebration
Anniversary