2013-10-17
又到左一年一度既結婚週年紀念日, 西餐/中餐/上海/日本...等就食得多, 中東菜就真係未試過, 一於趁今晚週年紀念同老公試試先. 去餐廳前我地都有上openrice睇過介紹, 見個餐廳個環境, 知道有窗口位, 所以我地都 request 要 book 窗口位. 入到好, 可能我地未到食飯時間, 但都已經坐左一半人, 但可能環境影響, 餐廳各人都好自律, 唔係高談闊論果種, 環境都算 ok ... 好有情調呢 我同老公一人點左一份 set dinner, 我食煎魚配飯, 佢食炸雞扒配薯條, 跟餐先o黎個南瓜湯, 好甜, 好滑, 之後就係佢地特色既中東包, 再配埋佢地個豆豆醬 ( 其實侍應哥哥有解釋個醬點整, 但我唔太記得, 淨係記得用豆磨成 ... hee hee ) 跟住就到主菜啦...老公份炸雞都好大份, 佢分左d比我食佢都好夠飽, 而我份煎魚唔錯, 一d都唔腥, 食完主菜就到餐飲啦, 佢地d架啡係唔落奶嫁, 大既都係佢地猶太宗教既問題, 所以佢地既架啡係唔會落奶嫁. 我地兩公婆對今晚個週年紀念都好滿意, 等我地下次帶埋對仔女去食先.