2019-07-28
黎到isquare搵到間物超所值既餐廳!間餐廳非常闊落,座位非常舒適,十分適合同朋友黎傾計聚餐。呢間野主打中、台美食,我地兩個人叫左七樣野食。1. 金牌小籠包:呢個應該係間餐廳嘅招牌菜,而味道都令我地覺得佢值得成為招牌,但本人覺得小籠包中嘅湯略嫌不足,但整體不錯。2. 紅油醬牛肉:呢個我覺得係成晚比較失色嘅一碟,一黎牛肉較硬,二來辣油唔夠辣,唯獨上面嘅蒜非常多,正!3. 蒜泥白肉:呢個其實同紅油醬牛肉有啲相似,大量嘅蒜配合辣油同肉,但呢個嘅肉嫩好多,但個辣油都係較為失色。溫馨提示:食以上兩樣菜色,記得帶備香口膠。4. 炸雞捲:脆嘅炸雞,外面包住一層類似腐皮嘅野,加埋啲汁,好特別,味道、口感都好好,喜出望外,值得推介。5. 糖醋排骨:即係我地平時食開嘅咕嚕肉。我覺得佢嘅醬酸甜適中,整體大致跟平時食開嘅差不多,不過不失。6. 台式滷肉飯:同其他嘅滷肉飯唔同,呢間餐廳加左類似菜圃嘅野落啲肉到,好特別,兩者係難以置信的夾,令整個飯畫龍點睛,加了不少分。另外肉就肥瘦適中,認真不錯!7. 台式擔擔撈麵:本人十分推介呢個麵!濃烈嘅麻醬再加香辣嘅辣油,配合花生等嘅配料,天衣無縫!辣味唔會搶晒啲芝麻醬嘅
間餐廳非常闊落,座位非常舒適,十分適合同朋友黎傾計聚餐。
呢間野主打中、台美食,我地兩個人叫左七樣野食。
7. 台式擔擔撈麵:本人十分推介呢個麵!濃烈嘅麻醬再加香辣嘅辣油,配合花生等嘅配料,天衣無縫!辣味唔會搶晒啲芝麻醬嘅香味,反而係雙映成趣,互相襯托,十分出色!加上個麵,本人誠意推介!
大家可能諗,喺isquare嘅餐廳,叫左七碟菜色,冇$300一個人都落唔到樓啦!但我同大家講,呢餐飯係講緊$360,即係人均三百都唔洗,咁嘅性價比,尖沙咀嘅大商場點搵!