2006-01-01
尋日(31/12)去油麻地個場食八點半至十點半最貴既呢個時段($168 仲要加一), 食完一肚氣, 連一蚊貼士都唔想俾! 食物:魚生普普通通,但d 飯一d 都唔似壽司飯! 熱食都麻麻地,唯一好食少少既,只係佢既海鮮窩!效率:奇差! 未試過係一間餐廳食飯, 落十張單都無一張黎! 吹完之後先勉強黎一兩份,而且分量好「小家」,隻碟就鬼死咁大, 一大隻碟只得三兩片魚生!我地全晚落左二三十張魚生既單,結果黎既,十分都唔知有無! 各位食家所講既野真係一d 都無誇張!態度: 差!著西裝那位貌似經理的先生,收碟既時候倒瀉左我地既鼓油,竟然可以一句sorry 都無, 望一眼就掉頭走! 我和朋友們不約而同咁話, 咁都得!? 賣單時我地連$1 貼士都覺得唔值得,所以俾散子唔想找, 結果個侍應走黎同我地講,「唔好意思,我地唔收散子的!」...........朋友那時說: 算啦! 原來散子唔係錢黎架! 如此食物, 如此服務質素,難怪「大久保」執完一間又一間, 只係剩返油麻地同銅鑼灣, 以後真係請我都唔去! 超級失望!