2021-01-09
之前有人推薦Aqua high tea,今日去試,完全能擔當得起‘難食’兩個字,平時好少評論,但容許我今次呻兩句首先一入到去,以為自己去左starbucks,密密麻麻一張張枱坐滿人,配上佢clubbing 既背景音樂,如果大家想熱熱鬧鬧食個high tea相信都唔錯,但想同隔離嗰個傾偈,相信你要嗌交式咁傾偈先聽到。坐低等左10分鐘終於落單,出去攞甜點,當然好多已經俾人翻過攞過,俾d 樣大家睇,係樣衰d,但我地抱住積極既心態試吓啦,全部都係得個甜字,Tiramisu 黎講佢都算係難食,無酒味,無質感,一pat 野;攞個最穩陣嘅甜品冬甩講下,佢係一舊粉團加光酥粉—-其實對光酥餅唔公平,光酥餅絕對好食d放棄甜品,我地就將所有期待放在鹹點上,等左50分鐘,鹹點終於出嚟喇!其實我嚟之前已經行左個山,但除左一兩件例如有隔夜煙三文魚既鹹點,有10件絕對擔得起‘難食’兩個字,我真係肚餓,唔想浪費食物,但sorry,地獄黎既食物我真係食唔到落去呢個時候,我背後突然比水淋到,原來我坐既背面啱啱有侍應好大力咁放低左d 收拾嘅餐具!為咗離開呢個地獄廚房,我地盡快埋單,盛惠$530😊($48
為咗離開呢個地獄廚房,我地盡快埋單,盛惠$530😊($488 加一),呢餐絕對係減肥不二之選,我保證嗰幾件鹹點你放落口都未必落到肚
Tarimisu
Macaron