2023-04-02
📍 Jubeelee Bar & Restaurant (天后)天后威非路道10A號海都洋樓地下2號舖嚟到天后,今晚同frd一齊girls talk,想要啲酒精,俾呢間Jubeelee Bar and Restaurant既酒牆吸引左,超多酒,保守估計超過30款酒。🍷🍶👉 蘆筍蜆肉意粉😋😋😋😋.4/5個意粉底勁大份,又好蘆筍蜆肉,同個意粉好煙韌,係意大利直送架!口感彈牙,個醬汁啱啱好,唔會膩但又好creamy!好好食!!好有誠意!係廚師👩🍳用今日新鮮食材發板☺️👉 煎焗豬鞍架😋😋😋😋.6/5豬鞍架勁嫩滑!超級大份而且好好食🤤、豬鞍架焗得啱啱好,配埋香草黑椒蜜糖,甜甜哋又夠香,好好食☺️☺️☺️☺️仲有配個焗蒜頭🧄焗得好香好淋好好食,連唔食蒜頭既朋友都話好食唔似食緊蒜頭岀色!👉龍蝦🦞鮑魚海鮮拼盤😋😋😋😋.8/5老闆話返左啲海鮮好新鮮,個拼盤一上真係嚇親呀!樣樣都咁巨型!仲要勁新鮮,個龍蝦好爽口彈牙☺️鮮味十足,個龍蝦頭仲要有膏真係不得了!🤭青口都勁新鮮,食落超鮮甜!我本身唔鍾意食青口都被呢個青口驚艷咗😆😆鮑魚好大隻好彈牙,真係食完都飽飽地☺️☺️仲有大量既鮮蝦🦐🦐🦐🦐海鮮一定要新鮮,呢個拼盤好得全部都
天后威非路道10A號海都洋樓地下2號舖
👉 蘆筍蜆肉意粉
😋😋😋😋.4/5
👉 煎焗豬鞍架
😋😋😋😋.6/5
👉龍蝦🦞鮑魚海鮮拼盤
😋😋😋😋.8/5
老闆話返左啲海鮮好新鮮,個拼盤一上真係嚇親呀!樣樣都咁巨型!仲要勁新鮮,個龍蝦好爽口彈牙☺️鮮味十足,個龍蝦頭仲要有膏真係不得了!🤭青口都勁新鮮,食落超鮮甜!我本身唔鍾意食青口都被呢個青口驚艷咗😆😆鮑魚好大隻好彈牙,真係食完都飽飽地☺️☺️仲有大量既鮮蝦🦐🦐🦐🦐海鮮一定要新鮮,呢個拼盤好得全部都好新鮮🥰🥰另外仲有檸檬,同店主自家製既醬汁配海鮮,令鮮味更上一層😊
👉blue cheese
😋😋😋😋.5/5
以前好怕食blue cheese覺得好臭!但呢個食落完全唔會臭!絕對係靚料,芝士發酵得好好👍🏻配酒一流😗😗
白酒Chateau Mukhrani
😋😋😋😋.6/5
多到唔知點揀,老闆介紹左呢枝白酒俾我哋,飲落甜甜地,老闆勁好客!傾下講下又幫我哋斟酒,之後又開多枝TERRA
MARE俾我地嘆!話唔收錢,勁Nice🥹🥹🥹
回頭:YESYES☺️☺️☺️ 雖然小店細細,但在老闆熱情多多🥹🥹🥹超好客。真係好有家的感覺好似多左個朋友咁!!!老闆一人成間舖頭都係一腳踢,睇得岀佢真係好有熱誠,絕對值得再去!而且老闆既freestyle絕對可以 有無限驚喜,因為佢係一個岀色既廚師🧑🍳樣樣都咁掂😉😉
#kermit食在天后