2021-07-21 154 views
為朋友慶祝生日,找一個主題餐廳黎一個aftrrnoon tea 😬 Vivienne Westwood Cafe 也非常合意。我地一行4人,有2個小朋友,店員安排了窗口位的角落,感覺非常貼心。桌上的糖壼及3D的wallpaper 也感到非常興奮,我地野食未到,都係咁影相🤭首先飲品上台,好靚既飲品加上指定VW logo 真係非常靚,朱古力非常濃,小朋友飲得好開心😄不過梳打有點甜及太多冰,要店員幫忙減冰😅之後,主菜上台,蟹肉三文治配薯條外觀比較平凡,不過麵包烘後非常脆,薯條也熱的👍正常。Tea set 同預期的樣子一樣,生日可安排於甜品碟寫"Happy Birthday"🥳店員仲講Happy Birthday,朋友都非常開心!上層係馬卡龍+小甜點; 第二層係芒果有甸+三文魚卷+鮮蝦芒果沙律+小朱古力撻;最底層係牛肉三文治;最後另上鬆餅配果醬及忌廉👍味道正常,不太甜亦非常鮮味。2人分量也非常足夠😋整體環境配食物大家也非常滿意的慶生🎂

2人分量也非常足夠😋整體環境配食物大家也非常滿意的慶生🎂
草莓梳打
特濃朱古力
蟹肉三文治配薯條
Tea  set
Tea  Set
2021-07-21
$300 (Tea)
Celebration
Birthday