2019-01-04 275 views
住左係上水咁多年,遠近馳名既的廣成冰室,我係只光顧過一次。朋友成日問:"您咪成日食廣成?", 事實真係無乜既。好啦,新年第一日老婆話想試下廣成! 我話好多人等架,不如晏d先啦,3點幾差4點地到,嘩,仲係好多人。拎左飛,不過等左十幾分鐘就入到。食廣成,梗係食風味,食懷舊,食情懷。不過,食野都係食物最重要,叫左杯奶茶,幾得,香滑,飲完口都無苦澀味,唔會飲到口榎。另外又叫左個奶醬多,配奶茶一流。 老婆叫左個茶餐,我痴小小食下,牛肉通牛肉嫩滑,非一般茶記可比。上水名店,經典食物,雖則不能話人人喜愛。但老港情懷,買少見少。望住店內陳設,再望翻社會變遷,有覺物是人非,過去格調,風度,人情漸漸凋零,所以就算只比錢食個感覺,已非一般商場豪裝大店,連鎖集團可比。

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)