👧🏻Wodafoodie in Kwun Tong難得經過觀塘東廣場,喺朋友推介下就試咗呢間鹽水雞😍果然好味😋✨半隻雞餐(半隻雞+三款配料) $80🐥鹽水雞係經典台灣夜市必食小食😍呢間既雞肉肉質嫩滑,有咬勁,即使雞胸肉都不會太柴👍🏻🥬配菜方面,選擇亦十分之多,超過30款,自由配搭😋今次揀咗甜不辣、百頁豆腐、芭樂。✅甜不辣口感煙煙韌韌,甜甜地,似年糕咁嘅質感✅百頁豆腐非常滑身✅芭樂爽口清甜,喜歡呢種小清新嘅感覺,有助解膩😉🧂醬料揀咗原味 (地道椒鹽味),相當惹味,又不會太鹹,撈得都好均勻🌶至於辣度我只係揀左微辣,個人覺得下次可以食小辣,會再惹味d🤤🤤🤤📍 阿土伯鹽水雞 (觀塘)觀塘成業街7號東廣場地下23號舖
👧🏻Wodafoodie in Kwun Tong

✨半隻雞餐(半隻雞+三款配料) $80

📍 阿土伯鹽水雞 (觀塘)
觀塘成業街7號東廣場地下23號舖