2024-11-17
朋友生日得登訂座 為左一嘗佢哋最出名嘅威靈頓牛~ 座擁維港夜景 真係好靚好浪漫 好推介慶祝活動來食晚餐 餐廳嘅裝潢好英式,復古嘅設計得來都帶點causal 唔會太拘謹 餐前麵包送上外脆內軟化的酸種麵包, 麥香十足包體中間好濕潤 有彈性主菜點左一份經典威靈頓牛柳 兩人分享 配菜配有薯蓉, 法國青豆, 胡椒醬,我哋另外仲加點左炸薯條。威靈頓牛柳係店員係我哋面前切半上碟滿滿的義式感 牛柳肉汁充盈 口感軟糯同外酥內軟的牛油酥皮蘑菇醬形成好好嘅口感對比 一入面口有晒酥脆 綿密 軟糯 幾種口感甜品仲叫左火焰薄餅, 可以自選水果, 我哋就選擇左酸甜的菠蘿 一解油膩, 薄餅軟軟糯糯 微微的酒香 個人好喜歡餐廳知道朋友生日仲特別送上一件New York cheesecake 好貼心的服務