2015-07-22
我朋友之前同我講過呢家拉麵幾好食但係一直都冇黎。尋日下晝岩岩得閒喺銅鑼灣,而金田家好近地鐵站(時代廣場附近)就入去試咗。我去果陣唔係好多人,好快就可以食到。店員都幾熱情~其實我都唔知要邊一款好就要做經典拉麵(點都係經典應該唔會差掛)。都可以揀拉麵既硬度。我就揀左普通。鐘意麵筋道D既人就可以撿硬D既拉麵。拉麵既味超香!!!好想幾口就食曬佢,但係有D熱都唔敢食甘快。拉麵入面有蔥(都可以走),紫菜,肉片同我都唔知係咩既黑色嘢(都好好食)。拉麵既肉真係超好味。肉片帶住一D肥肉。平時我係堅決唔食肥肉既人,但係尼個就好唔同。因為一D都唔膩。所謂肥而不膩瘦而不柴大概就係甘樣掛!同埋D湯我建議大家千企唔好浪費。拉麵既湯簡直就係精髓!湯好濃好香,鹹淡岩岩好。同拉麵一起食真係絕配!尼次黎冇食果D小食,下次都想試下其他~同朋友行下街之後喺尼度食真係方便又划算。