2022-10-16
❀ 本色鍋品料理 #北角 ❀❗️經典火鍋店就有質素保證❗️——————————————————最近開始轉涼,即刻好想打邊爐🍲今次嚟咗呢間開業10多年經典火鍋點心店,唔走gimmick、玩味路線,但求真材實料,質素保證,所以即使而家越來越多新嘅火鍋店,佢哋都依然屹立不倒🔥而且人越大,越嚟越覺得食放題真係好辛苦,寧願逐碟逐碟嗌但質素更高,所以呢一間就啱晒💓另外,佢哋仲設有獨立房間,可以當係party room咁唱K打邊爐,成班friends一齊相聚!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 點心♥ 鮑魚燒賣王 $24/1♥ 本色蝦餃王$38♥ 馬拉糕 $32♥ 鳳爪排骨飯 $40♥ 蜜汁叉燒腸 $32 ♥ 巧製叉燒包 $25午市提供多種點心選擇🤩最有睇頭莫過於成粒鮑魚喺燒賣上面,燒賣仲要夠曬大粒🔥亦要大讚蝦餃,包住三大粒爽口蝦,係我食過最足料嘅!其他經典點心都有質素保證。☞ 火鍋♥ 至營黃金雜菌包素湯 $188嚟到當然要試埋佢地嘅主打火鍋,提供多款特色湯底,全部都落足料而且幾健康,如黃金海鮮湯、古法椰皇海螺雞、胡椒豬肚布袋雞等等😆當日想清淡少少就叫咗呢款黃金雜菌包素湯,冇諗過居然係用腐皮包住多種雜菌,非常靚!.♥ 牛
❗️經典火鍋店就有質素保證❗️
♥ 至營黃金雜菌包素湯 $188
♥ 牛魔王拼盤 $598
♥ 海鮮拼盤 $368
♥ 金牌手工丸 $108
欣賞佢哋有呢啲牛肉、海鮮拼盤,可以一次過試到唔同嘅部位!特別推薦手工丸,粒粒都非常飽滿又足料😚
——————————————————
✨整體味道: 4.1/5
✨環境裝修: 4.4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3.8/5
✨再訪興趣: 3.9/5
💞整體來講
呢間火鍋店唔走浮誇嘅路線,沈實地做好自己,提供高質素嘅火鍋點心,而且仲有獨立房間可以選擇,三五知己最埋一齊打邊爐唱K食點心都冇問題🥰