2019-11-20
近年越嚟越多明星開食店,美棋BB都唔執輸,喺將軍澳中心開咗間台式餐廳《大茶飯》!台灣嘢我成日都淨係識食肉燥飯、鹽酥雞呢啲,呢到菜式包羅萬有,名字特別。我哋就叫咗個台式一人火鍋同「17歲的麵」👅17歲的麵 ($23)• 風浪三波(牛丸、魚蛋、勁爆芝士丸) ($12)• 牛柏葉 ($14)• 生根 ($9)「17歲的麵」係餐廳嘅招牌,麻辣味道嘅拌麵加上經典配料,讓大家回想起自己人生嘅「17歲」、青春🥰麵身彈牙,帶有微辣刺激,配料自由配搭🤪養生花膠鍋 ($128)• 肥牛片/白肉片、黃金蝦天婦羅、花枝丸、蜂巢豆腐、炸支竹、清甜蘿蔔、雲耳、金針菇、冬菇、唐生菜、稻庭烏冬曾經一講「一人火鍋」就會諗起某連鎖日本食店,但原來外邊仲有好多好多選擇😆呢個養生花膠鍋相當足料,花膠大大塊,仲要一啲都唔孤寒!另外其他配菜都好夠份量,又新鮮,正正正👍面醬炒白菜仔 ($63)白菜仔新鮮爽口,味道偏咸。波濤洶湧奶茶 ($25)呢杯飲品就有啲遜色:< 「波濤洶湧」但珍珠唔算好多,而且偏硬;奶茶偏甜,尚有茶味。-Menu:
• 風浪三波(牛丸、魚蛋、勁爆芝士丸) ($12)
• 牛柏葉 ($14)
• 生根 ($9)
麵身彈牙,帶有微辣刺激,配料自由配搭🤪
呢個養生花膠鍋相當足料,花膠大大塊,仲要一啲都唔孤寒!
另外其他配菜都好夠份量,又新鮮,正正正👍
面醬炒白菜仔 ($63)
白菜仔新鮮爽口,味道偏咸。
波濤洶湧奶茶 ($25)
Menu: