早前見Facebook有朋友推薦過呢間餐廳, 見到佢地因為想幫助長者服務, 希望公公婆婆有得簡番唔番工, 唔洗比人迫到生活艱難, 的確有一份意義我見佢地長沙灣分店都裝修得幾好, 所以就去試一試呢間既西餐水準啦, 去到我見到個個公公婆婆對客人都好有禮貌又好熱誠咁呢度距離地鐵站都唔算太遠, 同埋環境格調都幾好幾浪漫, 中間水吧位仲放左唔同蛋糕, 有部分都係用有機產品去製作, 望落都幾吸引幾特別而佢地沙律吧同任飲湯可以話幾抵, 一黎佢可以任添, 二黎佢地用既菜同湯都係有機產品, 款色又多, 但要提一提食主菜之前唔好食太多喔餐牌上有好多經典的西餐菜式, 如西冷牛扒, 豬肋骨等, 這間店仲有葡國菜, 真係幾多國feel下 今次我嘗了他們的田園豬鞍配薯菜, 成舊豬鞍都係厚切, 大大塊之餘因為半肥廋同肉質幾好, 食洛口唔會太硬, 同埋個焦糖蘋果汁, 我個人認為都算係一個比較特別的醬汁, 甜甜地蘋果味加豬肉排汁的味道好夾, 仲差D忍唔住叫佢比多點汁我去沾添其實佢除左係社企, 背後有個好理念之外, 入面的長者員工服務都好好, 同埋佢地廚房既多年既煮食經驗令每樣菜式都更加豐富, 味道更加出色中

2019-02-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 美國田園豬鞍配薯菜