Green Orange

男朋友話今日要同我來一轉港島美食之旅,第一站係上環“Green Orange”,佢話見食lunch經openrice訂枱有85折,所以試下🤣⭐️沙律雖然只係跟餐,但係個樣都唔馬虎,擺得好靚👍⭐️蕃茄湯個面有香草碎裝飾,飲落好重蕃茄香,仲帶有少少蕃茄酸,正呀⭐️慢煮北海度帶子配芝士檸檬汁意大利飯有4粒大大粒嘅帶子😍,好鮮甜,煎嘅時候落左少少黑椒碎,意大利飯粒粒飽滿,仲有洋蔥粒、菇,個汁好清新⭐️香煎盲曹柳伴君度橙酒沙巴翁盲曹旁邊有西蘭花、蘆筍、蕃茄同橙伴碟,盲曹好鮮味,又好滑,就咁食就已經好好食,魚皮煎得好香啱曬鐘意食魚嘅我,加埋個汁食落都唔錯,清清地,唔會cover左魚本身嘅鮮味👍⭐️跟茶飲品:凍檸茶,熱奶茶佢嘅凍檸茶都係咁la,不過我杯熱奶茶賣相好靚😍

⭐️沙律
雖然只係跟餐,但係個樣都唔馬虎,擺得好靚👍

⭐️蕃茄湯
個面有香草碎裝飾,飲落好重蕃茄香,仲帶有少少蕃茄酸,正呀

⭐️慢煮北海度帶子配芝士檸檬汁意大利飯

⭐️香煎盲曹柳伴君度橙酒沙巴翁

⭐️跟茶飲品:凍檸茶,熱奶茶
佢嘅凍檸茶都係咁la,不過我杯熱奶茶賣相好靚😍

2024-09-14
$200 (Lunch)
  • 香煎盲曹柳伴君度橙酒沙巴翁