2022-02-04
其實我不嬲都冇乜留意👀呢啲網紅店,但今日係我朋友嘅生日,另一個friend特別arrange嘅❤️ 由於要等齊人先入得嘅關係,我哋miss咗第一個round,要等到第二round大約19:30先入得。咁嗰邊又冇乜地方可以行街shopping喎,於是乎我哋三個就一碌葛傻傻咁喺度呆呆咁等。 而佢哋嘅waitress好好,每人俾咗一杯香檳加一兜佢哋signature薯條。其實企喺外面,我哋基本上真係已經食到飽咗 ಠ_ಠ 喺等位途中,我見到佢哋啲waitress推住甜品車周圍行,嗰吓我真係超級想食可惜。。。 大約19:30,終於到我哋入座喇!由於佢哋嘅餐一式一樣(得牛扒),我哋淨係揀咗medium rare就攪掂(啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人)。 好快佢哋就送上麵包同沙律,由於我已經食唔落麵包,淨係食咗佢哋嘅沙律(沙律加入咗一啲合桃碎,好好咬口)。 牛扒主角上場啦,佢哋一次過上咗三塊牛扒俾,跟住用慢火(蠟燭) keep warm,抵讚👍🏻 你睇佢嘅血水,就知道佢哋做到我哋要求嘅standard。牛肉係高質嘅,不過份量真係太多,我哋三個人食咗一塊多啲啲就食唔到╭(╯3╰)╮ 加上佢哋任食嘅
加上佢哋任食嘅薯條真係好吸引(熱辣辣即炸),嗰日我返屋企即刻肥咗兩磅!
如果你問我會唔會再去,我諗我應該唔會再去㗎喇,除非我能夠同一個食肉獸嘅朋友去幫襯🤭🤭🤭因為佢哋嘅選擇真係冇選擇,份量又多(攪到我食唔到佢哋嘅蛋糕),太單一太過寡,我覺得食一次就足夠。