2020-04-11
今日帶大家黎到中環! 喺半山扶手電梯附近嘅其中一座商廈入面,我地搵到佢! 首先係一杯Popcorn Latte($48),外型幾得意,上面有3粒爆谷(不過淋左😂)其實飲落有啲似caremel latte,甜度我自己覺得適中,而且份量唔細,兩個人慢慢飲都Okay! 嗌野食再加野飲仲有得平15蚊添。 主菜有一份每逢放假肥妹都想食嘅all day breakfast($108)。特別重點係栗米加左牛油炒、生菜有麻醬點、仲有半流質黑松露炒蛋同香草脆包,呢個價錢有咁多野食、份量亦都算足,仲要幾好食,正。 第二主菜係一份鰻魚牛油果炒蛋多士($88),鰻魚嫩滑香濃、牛油果略為生左少少,但都好清新爽口,加埋滑漏炒蛋同埋香脆嘅多士,咬落去多重口感,脂肪爆錶!其實佢呢度環境幾舒服,價值方面,喺中環呢個地段黎講真係唔算貴,仲可以俾你慢慢坐傾下計。大家繼續擴大黃店經濟圈,唔好淨係谷埋去一兩間出名黃店,仲要幫下小黃店先得架。Sogno Cafe+📍 中環威靈頓街97號威利大廈2樓D室 (有少少僻,但大廈下面有個menu提大家)(5個最高分)😋味道:😋😋😋😋💰抵食:💰💰💰📸賣相:📸📸📸💛💛💛但係黃店黎講 一定要支
[1] 首先係一杯Popcorn Latte($48),外型幾得意,上面有3粒爆谷(不過淋左😂)其實飲落有啲似caremel latte,甜度我自己覺得適中,而且份量唔細,兩個人慢慢飲都Okay! 嗌野食再加野飲仲有得平15蚊添。
[2] 主菜有一份每逢放假肥妹都想食嘅all day breakfast($108)。特別重點係栗米加左牛油炒、生菜有麻醬點、仲有半流質黑松露炒蛋同香草脆包,呢個價錢有咁多野食、份量亦都算足,仲要幾好食,正。
[3] 第二主菜係一份鰻魚牛油果炒蛋多士($88),鰻魚嫩滑香濃、牛油果略為生左少少,但都好清新爽口,加埋滑漏炒蛋同埋香脆嘅多士,咬落去多重口感,脂肪爆錶!
Sogno Cafe+
(5個最高分)