2023-06-10
前身係「Mamaday」既銅鑼灣店原來最近重新改名為「ZipZip」,連裝修、menu都重新改動過,以一個喚然一新既新氣象再同大家見面餐廳繼續以玩味十足既字句作賣點,店內每個角落既裝修同擺設都各具特色,原來將無咩關聯既擺設放埋一齊竟然會有種意想不到既藝術氣質😆Tofu Tofu Tofu Coffee底層有豆漿、柔軟既豆腐,加上一shot既espresso同一球豆腐雪糕,整杯豆味濃郁,攪勻後咖啡味更出,豆腐當然係呢杯飲品既亮點,但咖啡既味道絕對無被佢蓋過提拉米蘇聽過未頭幾啖有d牛奶雪糕既味道,之後就飲到espresso,帶有微微既酒感,面加了大量既可可粉,整杯都唔太甜,賣相 & 味道同Tiramisu真係好似呀以為食緊片皮鴨…比薩🍕餅底又薄又脆,搽了一層片皮鴨既甜醬,再加上鴨肉、京蔥、青瓜、芝士同香草,真係同食緊片皮鴨無分別,仲多左份香脆既口感,有創意又好食美利堅合眾國草飼牛扒🥩草飼牛肉味濃郁,medium既肉質鮮嫩又腍身,覺得唔夠味仲有個醬汁可以蘸,配菜有沙律菜、粟米,仲有兩塊好惹味既印尼蝦片,真係令人難以抗拒特濃朱古力脆脆窩夫配焦糖香蕉🍫🧇即叫即整既窩夫又熱又脆,朱古力味非常濃郁,
Tofu Tofu Tofu Coffee
提拉米蘇聽過未
以為食緊片皮鴨…比薩🍕
美利堅合眾國草飼牛扒🥩
特濃朱古力脆脆窩夫配焦糖香蕉🍫🧇
即叫即整既窩夫又熱又脆,朱古力味非常濃郁,豆腐雪糕同朱古力窩夫味道好夾,而焦糖香蕉同朱古力果仁脆脆亦都好好食
整體環境舒適,食物同飲品亦都好有驚喜,適逢餐廳進行緊五週年活動,只要like ig @zipziphk,餐廳就會送上Mamaday分享碟乙隻卑大家,快d過黎食啦🤭