2024-01-31 854 views
今次試咗間食評熱爆嘅丼飯店,感覺就好似發現咗個隱世美食寶藏咁!調味炒蛋嘅香滑、醬燒三文魚嘅入味,仲有劍魚腩的嫩滑,喺我嘴裡展開咗一場味覺嘅狂想。🍣🍚👌玉子燒好有層次,彈牙致命,差啲以為自己坐咗時光機返咗去東京。火炙三文魚嘅外層微微焦脆,撲鼻嘅香氣一出場,令人心情大好。蟹棒肉好飽滿,配上丼飯,每一啖嘅比例都啱啱好,口感非常豐富。😍重頭戲莫過於大赤海蝦同三文魚子!蝦仁鮮嫩又有彈性,一啖咬落去,海鮮嘅鮮味就喺口腔內炸開嚟;而三文魚子噴汁得嚟又入味,好有嚼勁,講真,一轉眼間盤底都見哂光光。作為一個美食愛好者,我真心推介呢間店,可能唔會識得講咁多專業食評詞彙,但係我可以同你講,呢個食驗,真係正到爆燈!記得,要食好嘢,記得Whatsapp預約,千其唔好錯過呢!👍