2024-09-28 0 views
第二次食呢一間嘅外賣🥡😝呢間舖頭最好嘅就係可以喺WhatsApp落單先咁就可以去到直接拎 唔使特登企喺度等啦🤪天水圍其實都有唔少壽司鋪 但主要嚟講都係一啲連鎖餐廳有時食得多連鎖餐廳都會想食吓小店呢間小店個人覺得都幾唔錯😌👍🏻今次簡單叫咗個 ✨油甘丼✨做晚餐😚上面有油甘魚 三文魚 赤海蝦 吞拿魚碎 同一啲青瓜絲 材料新鮮 份量正常 價錢唔會好貴性價比幾好~重點係佢哋嘅服務態度非常之好係會再次encore嘅餐廳
第二次食呢一間嘅外賣🥡😝

性價比幾好~
重點係佢哋嘅服務態度非常之好
係會再次encore嘅餐廳
2024-09-08 125 views
自己平時好鐘意食馬刀甲,但一般連鎖店都冇得賣一係就好貴,所以時不時都係#魚彩 到訂壽司。小店一直都由一對情侶經營,即叫即整,仲好愛香港,所以一直都有唔少街坊支持,最緊要係平靚正。所有魚生同壽司都冇咩伏,樣樣都大大舊又新鮮。如果要介紹,一定要食馬刀甲。除左因為外面少有之外,價錢好平仲要好爽口,每次一定會叫。而另一款會叫嘅一定係海鰻,冇骨又多肉。最平嘅壽司先5蚊。排唔到隊嘅或者想係屋企食下壽司,一定要食呢間。地址:魚彩壽司及刺身專門店 (天水圍)天水圍天湖路1號新北江商場1樓B2-B3號舖營業時間:12:30-下就3點30/下就5點3-夜晚9點30(星期二休息)(要提早訂)電話:55964163(whatsapp)人均:200

地址:魚彩壽司刺身專門店 (天水圍)
天水圍天湖路1號新北江商場1樓B2-B3號舖
電話:55964163(whatsapp)
人均:200
2024-01-31 601 views
今次試咗間食評熱爆嘅丼飯店,感覺就好似發現咗個隱世美食寶藏咁!調味炒蛋嘅香滑、醬燒三文魚嘅入味,仲有劍魚腩的嫩滑,喺我嘴裡展開咗一場味覺嘅狂想。🍣🍚👌玉子燒好有層次,彈牙致命,差啲以為自己坐咗時光機返咗去東京。火炙三文魚嘅外層微微焦脆,撲鼻嘅香氣一出場,令人心情大好。蟹棒肉好飽滿,配上丼飯,每一啖嘅比例都啱啱好,口感非常豐富。😍重頭戲莫過於大赤海蝦同三文魚子!蝦仁鮮嫩又有彈性,一啖咬落去,海鮮嘅鮮味就喺口腔內炸開嚟;而三文魚子噴汁得嚟又入味,好有嚼勁,講真,一轉眼間盤底都見哂光光。作為一個美食愛好者,我真心推介呢間店,可能唔會識得講咁多專業食評詞彙,但係我可以同你講,呢個食驗,真係正到爆燈!記得,要食好嘢,記得Whatsapp預約,千其唔好錯過呢!👍

2023-07-08 996 views
魚彩壽司店位於新北江商場,由一對年輕夫婦經營。佢哋嘅壽司性價比極高,絕對好食過連鎖式壽司店😋我已經多次堂食同埋叫外賣,如果想食嘅話就記得提早預訂!極力推薦佢哋嘅鵝肝壽司同埋生蠔!鵝肝醬同埋黃油為壽司提升咗唔少味道,個餘韻會停留喺口腔好耐,好好食!而生蠔亦都好新鮮,好鮮甜,有海水味得嚟唔會太鹹。如果想食嘅話就要早三日預訂,有時好彩嘅話,即日問都可能會有。三文魚腩刺身亦都十分推介!又肥美又好食~可以試吓就咁叫一個三文魚籽壽司,配埋落三文魚腩刺身到食!超正!佢嘅火炙左口魚壽司係入口即溶,好滿足!醬油三文魚壽司亦到好出色!

2023-07-08
  • 北海道帶子壽司
  • 生蠔
  • 三文魚腩刺身
2023-04-22 789 views
每次諗唔到食咩就唔會諗起係魚彩,疫情前佢係有堂食,坐係bar枱到等住食,宜家就變左全外賣形式。因為佢真係性價比好高,所以我最近都要預約先食到,透過WhatsApp就可以同老闆娘落單💕鋪頭由2小口子運作,而且全部都係新鮮製造👍🏻🔸蟹籽沙律($22)滿滿一大盒,而且青瓜爽脆🔸壽司拼盤C($195)包括帆立貝、芝麻八爪魚、螺肉、黃金魷魚、櫻花魷魚、鰻魚、三文魚同蟹籽,件件都好新鮮好味,三文魚更加肥美🍣肥豬好味指數:🐽🐽🐽🐽🐽
鋪頭由2小口子運作,而且全部都係新鮮製造👍🏻

🔸蟹籽沙律($22)
滿滿一大盒,而且青瓜爽脆

🔸壽司拼盤C($195)

肥豬好味指數:🐽🐽🐽🐽🐽
  • 三文魚壽司
2022-09-06 1264 views
親民高質小店,店舖細細所以一定要打電話去book~咁受歡迎係因為佢哋可以用親民嘅價錢享受到高質素嘅感受,大部份的壽司質素也很好,火炙壽司,最平$6件就食到!壽司全部由師傅手握而唔係用機器,客人點單後先用火槍炙燒新鮮食材,由於小店暫不提供堂食所以就預時間自取. 今次我order了自選丼飯 $揀左丼飯:醬燒三文魚,玉子,蟹棒,劍魚腩,三文魚子,大赤海蝦天水圍食丼飯既餐廳唔多,仲可以自己揀既真係無邊幾間,自選刺身飯可以揀晒自己鍾意食既刺身,絕對是一間值得推薦壽司店
今次我order了自選丼飯 $
2022-01-19 1852 views
見comment話要預訂,中午左右落order,下午5:15有得拎,whatsapp跟進得好好,會再confirm order👍🏻三文魚一向係我至愛,抵食,又唔係薄切😋有叫埋三文魚腩,諗住腩位會更肥美,但食到魚腩唔算好有油香,仲有啲有筋,相比之下,三文魚抵食同好食好多。火炙三文魚都係睇comment推介,入口即溶。生帶子好好食😋拍得住壽司郎見comment話赤海蝦好推薦,試左係好大隻又彈牙反而我對玻璃蝦同牛肉他他覺得無特別,可能牛肉他他炙燒先好食?唯有下次試吓,呢間會再encore支持👍🏻👍🏻👍🏻
三文魚一向係我至愛,抵食,又唔係薄切😋
火炙三文魚都係睇comment推介,入口即溶。
生帶子好好食😋拍得住壽司
見comment話赤海蝦好推薦,試左係好大隻又彈牙
唯有下次試吓,呢間會再encore支持👍🏻👍🏻👍🏻
2022-01-17
2021-06-27 2680 views
WhatsApp落單電話:55964163 兩小口👩🏻‍🤝‍👨🏼日本菜小店喺樂湖輕鐵站嗰個入口入759/大快活條電梯上一上電梯望左手邊就應該見到㗎喇😆😆😆(from老闆娘WhatsApp)26.6.2021 星期六下午2:30現金$221(setA $209 + 蟹籽沙律$12)已配豉油Wasabi,即棄筷子按需要自拿魚彩壽司及刺身專門店 (天水圍)天水圍天湖路1號新北江商場1樓B2-B3號舖滿$100蓋次印,滿5次印全單九折賣相靚,用料ok沙律和味新鮮便宜抵食$12 青瓜絲切得細心💛

喺樂湖輕鐵站嗰個入口入
759/大快活條電梯上

26.6.2021 星期六
下午2:30
現金$221(setA $209 + 蟹籽沙律$12)
已配豉油Wasabi,即棄筷子按需要自拿

魚彩壽司刺身專門店 (天水圍)
天水圍天湖路1號新北江商場1樓B2-B3號舖

滿$100蓋次印,滿5次印全單九折

賣相靚,用料ok

沙律和味新鮮便宜抵食$12 青瓜絲切得細心💛
2021-03-21 2632 views
呢間魚彩係幾年前同屋企人都成日食因為越嚟越多人知呢間平價壽司店💛就變相好多人買外賣 堂食 就會等好耐😵有次行過新北江想食 點知話要最快等個半鐘今次我就醒目啦 係前一晚問定聽晚有冇預時間 就叫我最早8:30可以攞!呢間野真係抵食到爛 最平幾蚊就食到件壽司🤤雖然我覺得幾年前好食好多 但依家就正常水平💕👍🏻=推薦食 👎🏻=冇咁推薦食特大赤海蝦壽司 $15👍🏻赤海蝦超爽 超鮮甜 啲蝦膏又唔臭 超正 食完後悔冇叫多啲😭北海道生帶子壽司 $9帶子超厚身 9蚊黎講都算大塊 冇臭味 但就冇咩鮮甜味 但超抵食 可以過下癮🤪油甘魚壽司 $11本身想叫油甘魚腩 但就話冇貨 就轉左油甘魚 鮮甜味夠 又夠大塊 本身油甘魚出面食都$18以上一件 真係又抵 正💛花之戀壽司 $10三文魚鮮甜 配上沙律醬同蟹籽 更好食💕火炙三文魚壽司 $5超平嘅火炙三文魚 但火炙味冇咁重 多啲沙律醬會好食啲 正正常常嘅水準🤞🏼火炙醬油三文魚 $5係我好中意食嘅一種壽司 但呢款壽司食落會比較油膩 所以一個人兩件就夠了✌🏻黃金魷魚軍艦 $6 👎🏻唔太特別嘅軍艦 魷魚爽嘅 但就唔會再食芝士蟹籽軍艦 $6 👍🏻之前成日都會食芝士蟹籽軍艦 但依
呢間魚彩係幾年前同屋企人都成日食

火炙醬油三文魚 $5

黃金魷魚軍艦 $6 👎🏻
唔太特別嘅軍艦 魷魚爽嘅 但就唔會再食

芝士蟹籽軍艦 $6 👍🏻
之前成日都會食芝士蟹籽軍艦 但依家好多地方都冇再出 食反都係個陣味 芝士味好重 蟹籽增加口感 唔會覺得膩😍

三文魚腩刺身 $9 👎🏻
下次唔會再食 真係太肥 真係好膩 食左一舊 想食第二塊已經有少少辛苦 係新鮮爽口嘅

原板加拿大海膽 $178 👎🏻👎🏻
本身係要馬冀海膽 但話冇貨 得加拿大就轉左加拿大海膽 有5舊大大舊嘅海膽 但有少少臭 好彩加左$5要飯同紫菜 唔係真係唔知點食曬佢 真係要細細舊食先得 唔係嘅個海膽臭會搞到個口臭曬 下次都係等反馬冀海膽有貨再叫

因為魚彩係兩小口小店 得兩個人整壽司 收錢 落單 所以即時叫會等超耐 最好就早一日wts落定單 支持下小店💛👍🏻
呢間魚彩係幾年前同屋企人都成日食
但因為越嚟越多人知呢間平價壽司
就變相好多人買外賣
有次行過新北江想食 點知話要最快等個半鐘

呢間野真係抵食到爛 最平幾蚊就食到件壽司
2021-03-07
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
  • 芝士蟹籽軍艦
  • 特大赤海蝦壽司
2020-10-08 3427 views
第一次幫襯,上網睇左話好多訂單,要早一日訂,都驚冇,點知只係遲D就拎得去到現場,其實只係一間好細既壽司店老闆同老闆娘都非常好態度同禮貌拎到去聚會點,個個朋友都贊靚,價錢亦都相宜,係天水圍日本食店黎講絕對可以翻兜既一間
壽司拼盤SetC
壽司拼盤Setb

去到現場,其實只係一間好細既壽司
老闆同老闆娘都非常好態度同禮貌
拎到去聚會點,個個朋友都贊靚,
價錢亦都相宜,係天水圍日本食店黎講絕對可以翻兜既一間
2020-10-08
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
  • 帆立貝
  • 三文魚
  • 芝麻八爪魚
2020-10-06 1953 views
屋企人話聽人講依間幾好食就搵左晚嚟試要早一日喺whatsapp上面落單佢會話比你聽第二日大概幾點有得拎我地三個人嗌左三十幾款壽司我主要食火炙三文魚其實都有啲啲啲腥無想像中咁好食下次口痕想食日本嘢都可能會食嘅但係又要預早訂 無得即興食 都有少少麻煩btw會有印花卡 一次嗌過一百蚊就儲一個印咁
屋企人話聽人講依間幾好食

下次口痕想食日本嘢都可能會食嘅
但係又要預早訂 無得即興食 都有少少麻煩

btw會有印花卡 一次嗌過一百蚊就儲一個印咁
2020-07-27 2461 views
😋Set A ($209)😋鰻魚壽司($6/件)😋油甘魚壽司($11/件)😋火炙左口魚邊壽司($8/件)*建議大家最少早一日預訂,特別係Set呀,因為太多人買🤣 啲嘢由2位老闆親手整,估計因為咁而每日會有限量。試過前一晚嘅10pm order都已經full咗😩視覺及味覺效果一樣豐富😍平時麻麻地蝦刺身嘅我都覺得好食好新鮮🤤不過以上面嘅份量嚟講,4人食略嫌唔夠🤔佢哋好nice😍😍😍#黃店#黃色經濟圈#HongKongfood
😋Set A ($209)
😋鰻魚壽司($6/件)
😋油甘魚壽司($11/件)
😋火炙左口魚邊壽司($8/件)

視覺及味覺效果一樣豐富😍

#HongKongfood
Set A
Set A
2020-03-30 3345 views
今次已經係第二次食,上次都係外賣自取,疫情關係都係乖乖留係屋企食飯,幫襯周圍既黃色小店!400蚊有28件壽司同以下既刺身,平民價錢但食落會有驚喜!三文魚腩(壽司$6)就必食架啦,切得大方又夠肥,咬落去勁滿足~仲有每次都必叫既特大赤海蝦刺身(2隻$28)!正常質素唔算好出色但次次都口痕想食推介火炙左口魚邊壽司($8)!火炙完更有層次同口感,更能帶出油香味赤貝刺身(4片$36)大大塊,爽口又新鮮!壽司飯都睇得出有咁上下功夫,唔會太黏口,又唔會好易散幾次都試唔到馬糞海膽,可能係太受歡迎,食住加拿大海膽軍艦($22)頂癮先好夠份量下次兩隻都要食終於搵到間代替到元x,以後食壽司又多個選擇!支持黃色經濟圈呢間質素唔錯既黃店應該有好多街坊熟客幫襯,想食既朋友記得提早wtsapp落單~我地都係中午落單,晚上6點自取,但已經遲左一步,三文魚腩刺身已經賣晒😭😭
今次已經係第二次食,上次都係外賣自取,
疫情關係都係乖乖留係屋企食飯,
幫襯周圍既黃色小店!

400蚊有28件壽司同以下既刺身
平民價錢但食落會有驚喜!

三文魚腩(壽司$6)就必食架啦,切得大方又夠肥,
咬落去勁滿足~

仲有每次都必叫既特大赤海蝦刺身(2隻$28)!
正常質素唔算好出色但次次都口痕想食

推介火炙左口魚邊壽司($8)!火炙完更有層次
同口感,更能帶出油香味

赤貝刺身(4片$36)大大塊,爽口又新鮮!

壽司飯都睇得出有咁上下功夫,唔會太黏口,
又唔會好易散

幾次都試唔到馬糞海膽,可能係太受歡迎,
食住加拿大海膽軍艦($22)頂癮先

好夠份量下次兩隻都要食

終於搵到間代替到元x,以後食壽司又多個選擇!
支持黃色經濟圈

呢間質素唔錯既黃店應該有好多街坊熟客幫襯,
想食既朋友記得提早wtsapp落單~
我地都係中午落單,晚上6點自取,
但已經遲左一步,三文魚腩刺身已經賣晒😭😭
2020-03-27 1810 views
話說今日係屋企突然口痕,好想食壽司。於是落街去咗魚彩~火灸三文魚壽司做咗咁耐都係好出色!最重要係$5@1渣!真係抵食到媽媽都唔認得吖!!佢地嘅wasabi 重要係自家製的,超級好食~入來天水圍必試!重點:係黃店喔!係黃店!係黃店!
話說今日係屋企突然口痕,好想食壽司
重點:係黃店喔!係黃店!係黃店!
2020-03-25 1265 views
講真呢間野真係幾唔起眼,住左天水圍咁耐一直都冇發現呢間壽司,係因為佢係黃店先發現到佢。食過一次之後就好少食其他壽司,真係又近又方便又抵食又好食。個人最鍾意呢三樣,佢啲火炙真係最好食,火灸左口魚同火灸三文魚入口即溶,每次必嗌三文魚腩勁肥美,油脂豐富,次次都要食!但留意番佢真係勁多人幫襯,如果去佢店落單,counter會寫住個時間幾時有得拎。我通常就WHATSAPP落定單先,講定幾點去拎,太即興通常都食唔成。
食過一次之後就好少食其他壽司,真係又近又方便又抵食又好食。

三文魚腩勁肥美,油脂豐富,次次都要食!

TakeAway
  • 火炙左口魚,火炙三文魚