Hiring
$17,500-$25,000
Monthly (Negotiable)
2024-01-23 1106 views
今日我又行咗轉來到心水食堂,搞掂個五臟廟。一入到食堂,肚子已經響晒咩歌,但我有備而來,預咗要撲個全餐。頭盤選咗個蟹肉牛油果沙律,呢個剛啱喺微涼天氣嘅好介紹,牛油果滑嘅好似貓仔一樣,夾埋鮮甜嘅蟹肉,真係正過對口。再來嘅蝦多士,諗起就流口水🍤,香脆嘅多士同鮮蝦之間,係一段美妙嘅愛戀。嚟到主菜,今次揀咗煎豬扒。有啲驚險,因為平時都係會宗教似咁食龍蝦Linguine。但我呢個選擇一啲都冇後悔,豬扒香煎得啱啱好,外皮微脆,裏面卻又嫩滑又多汁。食一啲,頓時感覺到啲肉汁喺口腔嗌雜,與那淡淡嘅香草同黑椒味絲絲縷縷交織成一幅美味畫卷。雖然已經差不多飽,但對方頭有食癮嘅我嚟講,點可以錯過試試呢度嘅risotto?朋友成日提起,話佢哋嘅risotto又軟滑又入味🍚。佢地真係冇譁我,米粒粒分明,個鍋香同蕈菇嘅鮮味完美融合,即食即過癮。食完今次嘅午餐,我只可以話,這個食堂係保持住搵食樂趣嘅好地方。如果你想食飽食得開心,記得mark低呢家充滿香味嘅樂園啊!😋