2024-01-30
依家講開食當然要嚟場美食大搜羅!最近有幸去咗一家我絕對會再探訪嘅日式餐廳。噚日腦海裏面仲揮之不去個章魚大阪燒,啖啖鮮嫩章魚🐙,軟綿綿又帶啲Q彈嘅口感,加上啲麵糊香脆得黎唔會太油,呢個組合真係太正喇!跟住,個慢煮炙燒雞叉燒咖喱湯烏冬,一碗哂哂嘅吸引力!嗰啲雞肉鮮香多汁,每一啖都滋味滿滿;而咖喱湯底飲落就濃郁得滯,啲烏冬又夠爽滑,整體感覺好悠閒又寫意。至於甜品,意大利可可榛子醬烤蛋糕,真係甜入心肺😊,口感着實厚實,每一咬都合式實料嘅享受。蛋糕同榛子醬嘅搭配太贏了,完全係濕潤哂!最後嘅鳳梨檸檬梳打就黎個完美嘅ending,清新提神,對抗完重口味嘅盛宴后,杯好飲梳打就係救星!總括嚟講,呢家餐廳送上嘅每一道菜都令人回味無窮,啱晒同朋友分享開心時刻。下次再去,我一定要再試一次,以確保呢個美味唔係夢幻泡影!