呢間裝修簡潔而又隱閉既秘景咖啡店,佢係由日本京都嵐山打開知名度後開到黎香港,已經有多間分店,而我經常去既就係位於著名打卡聖地怪獸大廈旁邊既鰂魚涌分店。偶然過開港島區搵朋友想飲杯咖啡傾下計都會選擇呢一度,因為佢既位置唔係位於鬧市,全店只有十個座位,即使滿座都唔會太嘈吵,傾起計上黎十分舒適,我最喜歡係呢度能夠遠離繁囂靜靜嘆杯咖啡休閒一個下午❤️咖啡方面店子出售既咖啡係有種令我一試再想回頭飲既感覺,單純只有咖啡賣既咖啡店如果咖啡唔夠好飲好難令人想一去再去,但係%ARABICA對我來說它做到了。向大家推薦店家兩款我喜歡既咖啡☕️🐠Ice Spanish Latte 西班牙拿鐵咖啡 $55好多人覺得點凍咖啡好易會因為冰溶解而變淡影響咖啡味,呢杯咖啡我飲完成杯都覺得佢既咖啡味濃郁,而且仲散發牛奶既奶香味味,唔會苦澀,口感細滑。🐠Ice Kyoto Latte京都拿鐵咖啡 $50聽講呢杯係最近新推出既咖啡,牛奶同咖啡既比例十分適中,唔會有任何一邊味太重搶左個味,口感同樣細滑。

向大家推薦店家兩款我喜歡既咖啡☕️

🐠Ice Kyoto Latte京都拿鐵咖啡 $50

Ice Kyoto Latte京都拿鐵咖啡
$50 (Tea)
Ice Kyoto Latte京都拿鐵咖啡
  • Spanish  latte