2017-03-20 3119 views
今天一大班老友約食飯,本來打算麻甩邊爐,但有人建議韓燒,試下新野啦,上到去比裝修嚇左一跳,非常寬敞,是超闊,檯與檯之間應可放多一張檯,有d似街邊自己搭爐似的,老闆唔想賺錢?人少就街邊檯,人多就卡座,設計幾好,座位內可放袋與褸,唔洗食完一陣燒烤味,good,但每張椅都沒有靠背,成晚坐直直都幾靠腰力,價位屬於中高,強調靚韓牛,唯一好處泡菜,生菜,蛋汁無限暢食,比較抵番d,韓式煎蛋有兩種味,泡菜,芝士,覺得唔知食緊乜,芝士無芝士味,泡菜加左蛋又無左泡菜味,蛋又無乜蛋味,我究竟食左乜??一頭豬:都幾特別,豬乜都有d,肉質亦ok, 一頭牛:部份都有d,肉質看上去亦幾靚,但無牛舌,兩個set話就叫二人,但四人食都夠,可以。韓式炸醬烏冬:黑漆漆,唔知點,只有豉油及洋蔥味,如果咁比起我地中式的差很遠味,韓牛肉眼:望落ok,都可以,但高價,不及和牛油,又不及美牛味濃,一般。牛舌:薄切,爽度ok,但太濕,點燒都唔夠乾同焦香。總括:都可以,但肉質幾靚都無乜用,韓式燒烤重囗味,乜靚肉質肉味都蓋過啦,而且不知是否滿足fans心態,侍應生好多OPPA,落order時有d困難,他們的英文就算好都有口音,所以不知為何
價位屬於中高,強調靚韓牛,
唯一好處泡菜,生菜,蛋汁無限暢食,比較抵番d,
一頭豬兩人餐
一頭豬:都幾特別,豬乜都有d,肉質亦ok,
一頭牛兩人餐
韓式炸醬麵
牛肉眼
牛舌
牛舌:薄切,爽度ok,但太濕,點燒都唔夠乾同焦香。

總括:都可以,但肉質幾靚都無乜用,韓式燒烤重囗味,乜靚肉質肉味都蓋過啦,而且不知是否滿足fans心態,侍應生好多OPPA,落order時有d困難,他們的英文就算好都有口音,所以不知為何請這麼多韓國侍應
$300 (Dinner)
一頭豬兩人餐